ZF 15 ANI: Sobolewski - Sper ca Bursa şi ZF să evolueze împreună şi să devină şi mai importante pentru economie

Directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, a declarat luni, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, cu ocazia aniversării a 15 ani de la lansarea Ziarului Finaciar, că speră ca Bursa şi ZF să crească împreună, pe viitor, şi să devină şi mai importante pentru economia locală.

143 afișări
Imaginea articolului ZF 15 ANI: Sobolewski - Sper ca Bursa şi ZF să evolueze împreună şi să devină şi mai importante pentru economie

ZF 15 ANI: Sobolewski - Sper ca Bursa şi ZF să evolueze împreună şi să devină şi mai importante pentru economie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt nou în România, dar văd deja figuri pe care le cunosc din interacţiuni anterioare pe piaţa de capital. Felicit Ziarul Financiar pentru aceşti 15 ani, participanţi la piaţa financiară şi sper că se vor dezvolta pe viitor şi vor avea cititori, pentru că sunt oameni pentru care ZF e un element important de referinţă. Peste ani sper că numerele care definesc acest ziar vor fi mult mai mari, ca semn că mergem în direcţia bună. E şi o dorinţă personală a mea, vrem să creştem împreună cu voi şi vrem ca creşterea voastră să reflecte că lucrurile se schimbă şi devenim mai importanţi pentru economia locală", a declarat Sobolewski.

Şedinţa de tranzacţionare de luni a fost deschisă de Ziarul Financiar cu ocazia împlinirii a 15 ani de la lansarea ZF.

"Am aflat de ZF nu acum trei luni (după preluarea funcţiei de director al BVB, n.r.). Organizam evenimente media în Varşovia, iar ZF era des prezent, deci cunosc ziarul de ceva timp. Dar sunt alţii care au o perspectivă mai profundă în ceea ce priveşte prezenţa ZF în România de-a lungul anilor", a mai spus Sobolewski.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel, a arătat că este unul dintre managerii care începe ziua de lucru deschizând Ziarul Financiar.

"E prima publicaţie pe care o deschid consultând presa. E foarte greu să se ajungă aici. Nu ştiu dacă e bine sau rău că nu există competitor pentru ZF. Le doresc ca în următorii ani să rămână în top. România are acum nevoie ca de aer de o presă de calitate. În era digitală, de multe ori începem să nu mai distingem între adevăr şi fals. Informaţiile circulă foarte rapid, iar ZF reuşeşte cel mai bine să facă distincţia între adevăr şi ce nu e real", a adăugat el.

La deschiderea şedinţei bursiere a fost prezent şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan-Radu Ruşanu, care a amintit că în urmă cu 15 ani a participat la evenimentul pentru lansarea ZF.

"Sunt printre puţinii din această sală care în urmă cu 15 ani participam la BNR la apariţia pe piaţă a unui nou ziar, ZF. De-a lungul anilor mulţi dintre noi au rămas, au fost apariţii noi. După trei luni de la apariţia ZF, i-am spus domnului Adrian Sârbu că face o greşeală cu ZF, pentru că e o investiţie continuă care va fi pe pierdere. Sfatul meu a fost să renunţe. El a spus atunci că speră ca peste puţin timp, fiecare om de business din România va deschide ZF dimineaţa înainte de a-şi bea cafeaua. Am zâmbit, atunci erau multe ziare de business, iar ZF avea o cotă inexistentă. Au trecut de atunci 15 ani, în urmă cu 4 săptămâni m-am dus dimineaţa la un prieten din business şi, alături de cafea avea ZF. În urmă cu o săptămână, colegul Daniel Dăianu avea ZF deschis lângă cafea. Pentru acest lucru felicit colectivul de jurnalişti de la ZF, felicitări tuturor, felicitări lui Adrian Sârbu", a spus Ruşanu.

Totodată, directorul general al BT Securities, Rareş Nilaş, a menţionat că "apariţia ZF a fost un moment de cotitură în presa economică, care atunci nu prea exista" şi că modul de informare şi formatul ZF au atras mulţi investitori pe piaţa de capital.

"Am citit ZF încă din prima zi şi mi se părea cam scump atunci. Azi mi se pare cam ieftin, dar şi valorile sunt discutabile de multe ori. Marfa voastră sunt cuvintele, marfa noastră sunt banii, iar cuvintele sunt ca banii. Ele pot să cumpere, la fel ca banii, pot ajuta la o listare, pot dezavantaja, şi ne dorim în continuare ajutor de la dumneavoastră, aşa că vă doresc mult succes", a spus Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, prezent şi el la deschiderea şedinţei bursiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici