Zona euro a aprobat încă o tranşă pentru Grecia

Statele zonei euro au aprobat, vineri, eliberarea unei tranşe de 2,5 miliarde de euro pentru Grecia, sumă care ar trebui să acopere necesarul de cheltuieli al guvernului elen până după alegerile parlamentare din Germania, programate în septembrie.

124 afișări
Imaginea articolului Zona euro a aprobat încă o tranşă pentru Grecia

Zona euro a aprobat încă o tranşă pentru Grecia (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţii guvernelor din zona euo au avizat tranşa într-o videoconferinţă, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Bloomberg. Grecia a adoptat joi un ultim set de măsuri necesar pentru îndeplini condiţiile puse de creditorii internaţionali.

O comisie a parlamentului german votează luni în privinţa contribuţiei Berlinului pentru Grecia.

De asemenea, Atena urmează să primească alte 1,5 miliarde de euro, sumă provenind din profiturile obţinute de băncile centrale din zona euro prin programul Băncii Centrale Europene de achiziţie de obligaţiuni ale statului elen. Grecia va primi banii după finalizarea procedurilor naţionale de aprobare.

Statul elen aşteaptă 1,8 miliarde de euro şi de la FMI. Conducerea Fondului se întruneşte luni pentru a discuta contribuţia.

Grecia a fost susţinută de statele din zona euro şi FMI cu două pachete de împrumuturi totalizând peste 200 de miliarde de euro începând din 2010, după ce îndatorarea ridicată a ţării a făcut imposibilă rostogolirea datoriilor pe piaţa fianciară. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, precum concedieri, reduceri de salarii şi creşteri de taxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici