COMENTARIU Lelia Munteanu: Biden: o condamnare... precaută a lui Netanyahu

567 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Biden: o condamnare... precaută a lui Netanyahu

Univision este o reţea de televiziune americană în limba spaniolă, cu sediul la New York, având drept ţintă publicul hispano-american,  important în campania electorală. Enrique Acevedo – intervievatorul de aseară al preşedintelui Biden (foto) - este un jurnalist de origine mexicană, colaborator al CBS.

Cum s-a ajuns, într-un dialog cu varii teme, la Netanyahu şi Gaza: preşedintele Joe Biden îl lăudase pe omologul său mexican Andrés Manuel López Obrador, ca un lider onest, direct, ceea ce i-a oferit ocazia lui Enrique Acevedo ca, la minutul 30:40 dintr-un interviu de 40 de minute să se oprească la un subiect delicat: „Acum, fiindcă vorbim despre lideri mondiali. În ultimele zile, am văzut tot mai multe proteste în Israel care cer înlăturarea prim-ministrului Netanyahu. Şi condamnarea internaţională după moartea lucrătorilor umanitari World Central Kitchen în timpul unui atac aerian israelian. Credeţi că în acest moment prim-ministrul Netanyahu este mai preocupat de supravieţuirea sa politică decât de interesul naţional al poporului său?".

Răspunsul preşedintelui Biden:  „Ei bine, o să vă spun. Cred că ceea ce face este o greşeală. Nu sunt de acord cu abordarea lui. Cred că este revoltător că acele patru, trei vehicule (au fost trei, n.m.) au fost lovite de drone şi pe o autostradă unde nu era de-a lungul ţărmului, nu era ca şi cum ar fi fost un convoi care se deplasează acolo etc.  Deci, ceea ce cer este  ca este ca israelienii să ceară doar o încetare a focului, să permită în următoarele şase, opt săptămâni accesul total al tuturor alimentelelor şi medicamentelelor care ajung în ţară. Am vorbit cu toată lumea, de la saudiţi la iordanieni şi la egipteni. Ei sunt gata. Sunt pregătiţi să transporte această mâncare înăuntru. Şi cred că nu există nicio scuză pentru a nu asigura nevoile medicale şi alimentare ale acelor oameni. Ar trebui făcut acum!".

Invocarea a ceea ce Biden numeşte „greşeală" vine după şase luni de de război, după peste 33.000 de morţi şi 76.000 de răniţi. Prea târziu. Iar ceea ce propune acum - „doar încetarea focului" - este prea puţin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici