COMENTARIU Lelia Munteanu: Biden - Trump, o confruntare între două patologii. Când istoria se repetă ca farsă

1883 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Biden - Trump, o confruntare între două patologii. Când istoria se repetă ca farsă

Joseph Robinette Biden este "un bărbat în vârstă simpatic, bine intenţionat, cu o memorie slabă". Procurorul special Robert Hur l-a definit respectuos, aproape cu candoare.

Despre ambii candidaţi s-au pronunţat medicii de specialitate, în campania din 2020.

Parcă am fi intrat în... Anul Cârtiţei. Vedem aceeaşi confruntare electorală între două patologii: un psihopat paranoid (Trump) versus un, aproape octogenar atunci atins de Alzheimer (Biden).

Altminteri nici o comparaţie. Biden e funciarmente democrat, cu o cultură politică solidă. un democrat pur sânge supus în aceşti patru ani unor presiuni uriaşe, unui efort uriaş. Merita un frumos sfârşit de carieră, încă din 2020. Scriam atunci, privind desele sale episoade de confuzie, că aceia care l-au aruncat în lumina reflectoarelor, de la rudele de sânge până la familia politică, au făcut dovada unui cinism fără margini. Astăzi, încurajându-l pentru al doilea mandat, cinismul frizează iresponsabilitatea.  

Cât despre Donald J. Trump scriam tot atunci că cei care l-au diagnosticat drept paranoic s-au înşelat. Paranoicul e un personaj desprins grav de realitate. Foarte convingător, dar vâslind în lumea lui. Psihopatul paranoid este mai aproape de realitate decât toţi cei cu atestate de normalitate psihică (dacă o fi existând). De altfel, pe piscurile puterii, psihopatia paranoidă e cât se poate de banală – la fel de frecventă ca o boală profesională.

Ce ar mai fi de adăugat? Poate spusele jurnalistului american Bernard Goldberg, care asista la fel de deconcertat, în urmă cu patru ani, la confruntarea Biden-Trump: "Mă uluieşte că, într-o ţară cu peste 300 de milioane de oameni, Donald Trump şi Joe Biden sunt cei mai buni cu care ne putem prezenta. Dacă am alege doi candidaţi din mulţime la o convenţie Star Wars, n-ar fi mai rău". Textul lui Goldberg purta titlul "De ce vreau ca Biden să piardă, mai mult decât ca Trump să câştige".    

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici