COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul copiilor. „Dragă 2021, te rugăm să fii bun"

1308 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Covidul copiilor. „Dragă 2021, te rugăm să fii bun"

Declaraţia ministrului Sănătăţii de la Ierusalim că 50.000 de copii au fost depistaţi pozitiv cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 a creat emoţie nu doar în Israel.

Ceea ce se ştia până acum în cazul copiilor şi adolescenţilor era că rata de contaminare e mai mică decât la adulţi, fiindcă au mai puţini receptori de captare a virusului pe suprafaţa celulelor. Astăzi se presupune că nu cantitatea de receptori e ideea în cazurile de Covid-19 la copii, ci „calitatea" receptorilor, din punctul de vedere a virusului. Cu alte cuvinte, la copii receptorii sunt mai puţin eficienţi, ceea ce îngreunează pătrunderea virusului în celule. Îmbunătăţirea eficienţei SARS-CoV-2 prin mutaţia britanică face ca acesta să penetreze mai uşor suprafaţa celulelor. Astăzi - când tulpina britanică a SARS-CoV-2 e prezentă la jumătate dintre cei testaţi pozitiv - se constată că şi copiii pot dezvolta forme grave de boală. 

Ieri, în programul de dimineaţă al Canalului 13, prof. Moti Ravid, unul dintre cei mai apreciaţi medici din Israel (concediat în urmă cu câteva luni de la conducerea spitalului confesional Mayanei Hayeshua din Bnei Brak, pentru că a îndrăznit să rostească nişte adevăruri) a şocat din nou opinia publică. A declarat că Israelul are toate motivele ştiinţifice pentru a începe, curajos, vaccinarea copiilor, chiar dacă Ffizer şi FDA-ul american nu sunt de acord. (Decizia vaccinării copiilor peste 16 ani e deja luată).

La spitalul Hadassah din Ierusalim, secţia ATI Corona pentru copii e plină-ochi. 

Se poate prespune că şcolile nu vor fi redeschise prea curând.

S-a dat liber la vaccinarea cadrelor didactice, indiferent de vârstă, dar - surpriză! - deocamdată nu prea există doritori. Gogoriţa cu pericolul de infertilitate la vaccinaţi a prins nu doar în rândul religioşilor, ci şi în cel al profesorilor tineri.

Autorităţile de la Ierusalim au închis şi graniţele terestre şi se pregătesc pentru administrarea a 250.000 de vaccinuri zilnic.  

În centrul Tel Aviv-ului – un banner uriaş, cu un mesaj tulburător: „Dragă 2021, te rugăm să fii bun".


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici