COMENTARIU Lelia Munteanu: „Netanyahu a găsit noi ţapi ispăşitori”

2100 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: „Netanyahu a găsit noi ţapi ispăşitori”

COMENTARIU Lelia Munteanu: „Netanyahu a găsit noi ţapi ispăşitori”

După două săptămâni de carantină (luând în calcul şi săptămâna de fake lockdown), Israelul a sărit în trei zile de la 1.155 la 9.015 pozitivi în 24 de ore. E drept că şi numărul de testări a crescut de la 20.000-30.000 la peste 50.000. Rata de pozitivare: 13,6 la sută (în aşezările religioase, aproape 30 la sută). Însă e la fel de greu ca în România să tragi concluzii statistice fără date consecvente şi stabile. 
 
Toate semnalele arată că lockdown-ul se va prelungi, sub diverse forme, pe toată durata lunii octombrie şi după.   
Mâine începe săptămâna de Sukot, Sărbătoarea Corturilor, când programul de lucru e oricum redus. Problema e că în această perioadă vizitele între rude şi prieteni sunt o mitzvah (o poruncă religioasă). Ultrareligioşii au şi început să se mişte de colo-colo, cu autocare purtând inscripţia pe care o folosiseră şi de Rosh Hashana: „manifestaţie”. Iar asta chiar dacă ieri la miezul nopţii (după un protest de proporţii anti-Bibi la Tel Aviv) a intrat în vigoare actul normativ care interzice participarea la manifestaţiile care se desfăşoară la mai mult de 1.000 de metri de domiciliu.    
 
Numărul şomerilor e de 909.460, dintre care 572.908 în şomaj tehnic (majoritatea pentru a doua oară). Rata şomajului: 21,9 la sută.
 
Pe 1 noiembrie, strategul anticorona dr. Ronni Gamzu se va retrage, iar politicienii n-au nici o intenţie să-l reţină. Îi vor găsi repede un înlocuitor obedient. Regele Bibi are deja două propuneri pentru postul de ţap ispăşitor.
 
Frustrant: coronatestele rapide ale companiei BATM sunt folosite pe aeroportul Fiumicino din Roma. Fondatorul companiei, prof. Zvi Marom, prezentase în urmă cu câteva luni, pe Canal 12, produsul care costă 5 dolari, declarând că Ministerul Sănătăţii de la Ierusalim nu se arată interesat. Acum aleargă după el, dar e prea târziu. Compania e deja într-un contract cu Italia şi nu mai poate onora cererile pieţei israeliene. 
 
Veşti bune doar pentru premierul Netanyahu: procesul său se amână, nu va mai începe în ianuarie.  
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici