COMENTARIU Lelia Munteanu: Regulile jocului

1052 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Regulile jocului

Gânditorul israelian Yuval Noah Harari - un mesaj aproape candid pe Twitter:

„Jocurile Olimpice sunt un bun model de cooperare globală. Da, aceste jocuri sunt o competiţie între naţiuni, în care oamenii îşi arată adesea loialitatea acerbă faţă de echipa lor naţională. Ţara voastră nu poate juca împotriva unei naţiuni rivale decât dacă ambele echipe sunt de acord asupra aceloraşi reguli de joc. Aceasta e o imagine uimitoare a armoniei globale. Dacă îţi plac olimpiadele, eşti globalist".

În 2018, în „21 de lecţii pentru secolul XXI", Harari subtitrase un întreg  capitol, al şaptelea, „Problemele globale au nevoie de soluţii globale".

Covidul e o problemă globală. Remediile (câte există) sunt cel mult pentru uz regional. În „jocul" cu covidul, banul face regulile. Ţările sărace rămân iarăşi la mila ţărilor bogate, deşi viruşii nu răspund la somaţiile grănicerilor.

Ca spectator al „olimpiadei” ieşirii din pandemie, nu simt nici un fior globalist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici