COMENTARIU Lelia Munteanu: Şase nuanţe ale penibilului politic plus Remus Pricopie

Democraţia de patronaj

1296 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Şase nuanţe ale penibilului politic plus Remus Pricopie

COMENTARIU Lelia Munteanu: Şase nuanţe ale penibilului politic plus Remus Pricopie

Penibilul marţial - cel dintâi penibil al ţării. Bine făcut, ultrapunctual. Intonează grav, apăsând pe cuvintele-cheie, nu cumva să intrăm la idei. Are mereu pregătit un plan B, chiar şi atunci când nu reuşeşte să pătrundă planul A.

Penibilul liberal - un reformist exaltat, care n-a schimbat nici măcar un bec. A făcut din sintagma „urmaş al Brătienilor” marcă înregistrată.  

Penibilul social-democrat - amicul putred de bogat al sărăcimii. A inventat democraţia de patronaj („v-am dat şi vă mai dau”). 

Penibilul userist - condus de un penal incoruptibil. Profund democrat, până la noi ordine.   

Penibilul echidistant - ciuguleşte cu graţie şi de la stânga, şi de la dreapta. Crede cu tărie în steaua lui, salutându-le cu mâna la chipiu pe ale celorlalţi.

Penibilul independent sprijinit de partide - un atlet al paradoxului bine stipendiat.

Remus Pricopie - papagalul cu vulpea (cea despre care a povestit că i-a găbjit pe gemenii Romulus şi Remus, în pădure, într-un cuib). A ţâşnit în viaţa publică de sub pulpana Ecaterinei Andronescu. Mediocritate solemnă, mereu îndatorată Puterii.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici