COMENTARIU Lelia Munteanu: Şmecheria prin care guvernanţii din Israel evită să acorde despăgubiri sau ajutoare

Personalul medical din Israel e secerat de Omicron, în contextul în care spitalele au început să se umple şi se redeschid secţiile corona: 3.743 de cadre medicale sunt în acest moment indisponibile din motive de covid, dintre care 1.000 de asistente şi 542 de medici. Devine cea mai dură trăsătură specifică valului 5.

9304 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Şmecheria prin care guvernanţii din Israel evită să acorde despăgubiri sau ajutoare

COMENTARIU Lelia Munteanu: Şmecheria prin care guvernanţii din Israel evită să acorde despăgubiri sau ajutoare

Comercianţii sunt de-a dreptul furioşi pe guvernanţi. Teoretic, nimic nu e închis. Deci, nu e motiv de despăgubiri sau ajutoare guvernamentale, fiindcă pe nici o activitate Statul n-a pus lacătul. Practic, mai totul e închis, în special din cauza necesităţii de carantinare a angajaţilor.

Ministrul de Finanţe, controversatul nostru basarabean Avigdor (Victor) Liberman (foto, cu o salată de fructe), a făcut declaraţii stupefiante, susţinând că în „vizita de lucru" prin restaurante a constatat că sunt pline, că stau clienţii ca sardelele la mese. (Astăzi însă puteai face rost de câte locuri doreai într-un restaurant unde totul e rezervat de obicei cu cel puţin o lună înainte. În plus, programul de lucru s-a redus: nu mai deschide de ora prânzului, ci doar după ora 18).

Adevărul e că traficul rutier a scăzut simţitor, iar mall-urile, cafenelele şi restaurantele sunt aproape goale. Multă lume e în izolare la domiciliu sau stă acasă cu copilul care e în carantină. Probabil că sunt destui şi dintre aceia care preferă să nu iasă fără motiv. Un lockdown fără lockdown.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici