COMENTARIU Lelia Munteanu | Un mare om de stat, o fiară încolţită

1636 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Un mare om de stat, o fiară încolţită

Pădurile ard. (Specialiştii spun că focurile sunt puse, au pornit din mai multe colţuri).

Antibibiştii care i-au pichetat un an reşedinţa oficială petrec deja în Piaţa Rabin.

Nu şi-a pierdut carisma, dar discursul său din Knesset a fost al unei fiare încolţite.

Chiar dacă noii guvernanţi îi vor da brânci pe drumul puşcăriei, (şi) pentru liniştea lor, Benjamin Netanyahu nu va fi niciodată şters din istorie. A făcut pentru ţara lui la fel de mult ca Părinţii Fondatori. A făcut şi greşeli uriaşe. Cu bunele şi relele, a fost din stirpea rară a oamenilor de stat.

Nu pot să mă bucur. Intuiesc ce urmează, începând de mâine dimineaţă: o încleştare politică dură între noua Putere şi Opoziţie. Având în spate o coaliţie fragilă, premierul Naftali Bennett n-a croit încă nici o cale, n-a conturat nimic. Va fi şi foarte greu să-şi împace toţi susţinătorii, de la extrema stângă la extrema dreaptă.

Adevăratul erou al acestei zile a fost Yair Lapid. El, cu inteligenţă, cu trudă, cu smerenie, a articulat acest guvern căruia îi va deveni premier în august 2023, dacă Blocul Schimbării va rezista până atunci.

... Puştiul din fotografie ţine în mâna o pancartă pe care stă scris „Netanyahu, toda!" (Netanyahu, mulţumesc!).

Ridic şi eu pancarta mea pe care stau scrise aceleaşi două cuvinte: „Netanyahu, toda!".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici