COMENTARIU Sorin Avram | Turcan şi Voiculescu şi-au dat jos masca. Acum trebuie să-şi dea demisia

3406 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Turcan şi Voiculescu şi-au dat jos masca. Acum trebuie să-şi dea demisia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-au dat jos masca. Şi la propriu, şi la figurat. Cei doi ipocriţi au demonstrat că sunt un fel de popi de la ţară, care cu duhul blândeţii îi spune enoriaşului: trebuie să faci ce spune popa, nu ce face el.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a fost surprinsă fără mască în remorca unei maşini în care se mai aflau şapte persoane, toate fără mască, s-a apărat spunând: ”Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen”. Condiţia impusă de autorităţi pentru a putea ieşi din casă este aceea ca masca să fie purtată atât în aer liber, cât şi în spaţii închise de toată lumea, indiferent de sex, vârstă, religie, apartenenţă politică, bani şi funcţie.

Raluca Turcan, cea nepurtătoare de mască, a mai spus că ”la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi. Cea mai apropiată localitate se află la 6 kilometri, unde rata de infectare era de 0,33”. Conform deciziilor luate de autorităţile care conduc poporul cu televizorul, masca trebuie purtată peste tot în România, indiferent de gradul de infectare dintr-o localitate, de pe munţi, de pe dealuri şi de pe văi.

Raluca Turcan a mai arătat că ”fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber”. Dacă un român simplu, după vorbă, după port, este surprins în spaţiul public fără mască, acesta este amendat pe loc, neputând invoca faptul că doar un sfert de oră din cele trei ore petrecute afară nu a purtat mască.

Din gură, Raluca Turcan respectă măsurile impuse de autorităţi poporului: ”Rămân o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului României, a pus mâna pe o găleată şi şi-a turnat cenuşă în cap: ”Am greşit fără doar şi poate. Eram într-o încăpere de vreo 20 de ori mai mare decât cea în care suntem aici. Atunci când mi-am scos masca eram singur şi, într-adevăr, eram într-o videoconferinţă şi atunci când a venit cineva către mine şi mi-a atras atenţia, mi-am pus masca, dar fără îndoială am făcut o greşeală. Fără îndoială, dacă voi fi amendat - probabil voi fi amendat - o să plătesc amenda”. Ar fi fost culmea să spună că nu plăteşte amenda.

La fel ca Raluca Turcan, Vlad Voiculescu respectă din gură măsurile impuse poporului de autorităţi: ”Mesajul este cât se poate de clar: trebuie purtată masca”.

Credibilitatea autorităţilor coboară vertiginos spre zero după ultimele două episoade în care s-au distribuit singuri Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu. Dacă a mai rămas o brumă de bun simţ, doamna Turcan şi domnul Voiculescu ar trebui să demisioneze. Dacă nu, poate a mai rămas un pic de minte, cât să-i facă pe cei de la vârful statului să înţeleagă că dacă nu-i demit pe cei doi, sentimentul populaţiei că este luată la mişto se va amplifica, iar mişcările de stradă vor deveni şi mai puternice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici