COMENTARIU Sorin Avram: Cu domnul Domnul Lucian (Bode) la Untold şi cu nea Petrică (Daea) în piaţa din Târgu-Jiu

Oare cât va costa la toamnă burgerul cu cartofi prăjiţi şi cu sos, care la Untold se vindea cu 60 de lei, şi oare cât ar fi costat energia electrică consumată la Untold dacă festivalul ar fi avut loc undeva după 15 octombrie încolo?

4242 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Cu domnul Domnul Lucian (Bode) la Untold şi cu nea Petrică (Daea) în piaţa din Târgu-Jiu

Petre Daea, Lucian Bode (Facebook)

Pentru că are de construit Metro-ul şi fiindcă trebuie să aibă grijă ca Untold-ului să nu-i lipsească nimic, Emil Boc nu poate părăsi Clujul, aşa că şi-a trimis un om la Bucureşti în locul său. Emil Boc l-a făcut pe Lucian Bode ministru de Interne şi prim-vicepreşedinte PNL. De aceea, domnul Bode nu avea cum să refuze invitaţia domnului Boc de a veni la Untold pentru a se fotografia împreună. Amândoi au ales nişte zâmbete largi şi o ţinută lejeră, că doar este vorba despre un festival de muzică electronică, şi nu de o şedinţă de partid în care se analizează rezultatele guvernării. Domnul Emil (Boc) a fost la festival în pantofi sport, blugi şi tricou, iar domnul Lucian (Bode) în pantofi sport, blugi, cămaşă şi o haină, care probabil că rămăsese pe el de când fusese să viziteze o secţie de poliţie, pentru a le promite angajaţilor că le va mări cândva salariile. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Bode a dat asigurări că poliţia lucrează şi veghează, şi a făcut o invitaţie la cumpătare: ”Distracţia continuă, aici, la Cluj-Napoca, la #UNTOLD, şi ea nu trebuie să însemne excese!”.
Într-o ţinută lejeră, dar nu chiar atât de lejeră ca cea a mai tânărului Lucian Bode, ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, s-a fotografiat făcând cumpărături în piaţa centrală din Târgu Jiu. Nea Petrică (Daea) a stat de vorbă cu oamenii simpli veniţi să-şi vândă marfa ori să cumpere câte ceva şi a scris: ”Piaţă bogată, preţuri bune, să-i ajutăm pe producătorii români cumpărându-le produsele a căror calitate net superioară altora ne îndeamnă să le consumăm! Să ne adunăm în jurul meselor cu bucatele făcute de noi, din produsele obţinute la noi! Să mâncăm româneşte!”.

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a fost la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, la 105 ani de la marea bătălie, şi a vorbit despre ”capacitatea românilor de a rezista, de a persevera şi de a triumfa în cele mai grele momente ale existenţei noastre ca naţiune”, iar în contextul invaziei ruseşti din Ucraina a spus, din nou, că ”apartenenţa României la Uniunea Europeană reprezintă garanţia stabilităţii economice, iar apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii noastre”. Filmul manifestărilor de la Mărăşeşti este pe pagina de Facebook a premierului.

Postare a ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu: ”În cariere sau în subteran, după cărbune, uraniu, sare sau alte minerale, minerii României îşi riscă adesea viaţa pentru ca sistemul energetic şi economia ţării să funcţioneze. Astăzi marcam Ziua Minerului şi comemorăm minerii ucişi în timpul grevei de la Lupeni din august 1929, dar şi victimele accidentelor de muncă din minerit”.
Aşadar, domnul prim ministru Nicolae Ciucă, militar de carieră, nu i-a uitat pe eroii care şi-au dat viaţa pentru ţară şi ne linişteşte spunându-ne că stabilitatea economică şi siguranţa securităţii sunt asigurate, domn Popescu nu le-a uitat pe victimele accidentelor de muncă din minerit, domnul Lucian (Bode) este cool şi dă asigurări că poliţiştii veghează neîntrerupt la liniştea noastră, iar nea Petrică (Daea) este alături de producătorii români şi ne invită să mâncăm româneşte. Avem un Guvern pentru toate gusturile: şi pentru tineri, şi pentru oamenii simpli de la ţară, şi pentru cei care se tem să nu ne atace ruşii ori că o mare criza economică va veni peste noi, şi pentru patrioţi. Din punct de vedere al imaginii, Guvernul Ciucă se descurcă foarte bine.

Să-i vedem, însă, pe guvernanţi ce vor spune mai pe la toamnă. Vara, lumea e pe relaxare, mai la munte, mai la mare, şi trăieşte clipa. Însă, din toamnă, când se termină vacanţele şi concediile, încep grijile. Cu ce îmbrăcăm copilul, ce-i punem în ghiozdan, oare cât vor fi curentul şi gazul, cât vor fi legumele şi uleiul pentru zacuscă, cât vor costa medicamentele şi alte frământări de acest gen.

Oare cât va costa la toamnă burgerul cu cartofi prăjiţi şi cu sos, care la Untold se vindea cu 60 de lei, şi oare cât ar fi costat energia electrică consumată la Untold dacă festivalul ar fi avut loc undeva după 15 octombrie încolo?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici