COMENTARIU Sorin Avram: Slavă Eurovision! Karim Benzema, cetăţean ucrainean!

Că Eurovision-ul nu mai are nicio treabă cu muzica de foarte multă vreme s-a demonstrat cu vârf şi îndesat la ediţia din acest an a spectacolului-concurs, când o trupă din Ucraina a câştigat şuşaneaua cu o piesă care a adus pe scenă un amestec gălăgios de muzică populară cântată la nunţi cu un rap de colţul blocului debranşat de la reţeaua termică pe motiv de neplată. Nu trebuie să fii mare cunoscător de muzică, nu trebuie să ai o ureche decât vag alfabetizată muzical pentru a constata că piesa ucrainenilor este mult sub Spaceman a lui Sam Ryder, reprezentantul Marii Britanii.

12720 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Slavă Eurovision! Karim Benzema, cetăţean ucrainean!

COMENTARIU Sorin Avram: Slavă Eurovision! Karim Benzema, cetăţean ucrainean!

Nu trebuie să ai mare cultură muzicală ori geopolitică pentru a realiza că victoria a revenit reprezentanţilor Ucrainei numai şi numai pentru că această ţară a fost atacată de Rusia, cea mai detestată ţară de pe faţa pământului la ora actuală. Piesa lui Sam Ryder, care este deja difuzată de radiouri din toată lumea, va rămâne un hit şi peste câţiva ani, în timp ce piesa ucrainenilor nu va putea fi auzită decât în locuinţele celor care o interpretează. Şi atunci dată la volum mic, pentru a nu-i scoate din sărite pe vecinii care tocmai se bucură de Spaceman.

Rezultatul înregistrat la Eurovision poate fi considerat un indiciu pentru ceea ce urmează. Nu ar fi exclus, ba din contră, ca viitorul câştigător Premiului Nobel pentru pace să fie chiar preşedintele Ucrainei, cu toate că ţara lui se află în război. Nobelul la chimie l-ar putea obţine o grupă de studenţi din Kiev care a reuşit să efectueze o experienţă în care paharul Berzelius nu s-a spart, iar Nobelul la medicină ar putea să-l câştige un medic de familie de lângă Lvov care i-a oferit reţeta corectă unei bătrâne care avea gripă.

În ceea ce priveşte Balonul de Aur, acesta ar pute ajunge la Oleksandr Zinchenko, fundaşul ucrainean al echipei Manchester City. Zincenko nu este vedeta lui Man City, iar clubul londonez nu a reuşit nici măcar calificarea în finala Ligii Campionilor, darămite să o câştige.

Totuşi, pentru ca Europa cu cetăţenii săi cu tot să evite scufundarea definitivă în penibilul în care se scaldă, confundând sprijinul umanitar, logistic şi militar cu aranjarea unui concurs de aşa-zisă muzică, ar trebui ca savanţilor cu rezultate deosebite în chimie şi în fizică, dar şi lui Karim Benzema ori lui Robert Lewandowski, depinde de cine este alesul, să li se ofere cetăţenie ucraineană în regim de urgenţă.

Şi ca să fiu în rând cu lumea, adică politically correct, am să închei spunând: Slavă Eurovision! 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici