Ion Cristoiu: Există un zvon că Marcel Ciolacu a făcut aceste legi în aşa fel încât să cadă la CCR

  • Ion Cristoiu: Cele trei săptămâni anunţate de CCR trebuia să-l facă pe Ciolacu să intre în trepidaţie. Dl. Ciolacu a zis azi că oricum nu-i nicio problemă că majoritatea măsurilor intră în vigoare de la 1 ianuarie. Păi nu a zis că e urgenţă?
  • Ion Cristoiu: Tot ceea ce se întâmplă acum în Europa este în favoarea acestei coaliţii. 1. Este în favoarea continuării acestei coaliţii şi nimeni nu ar avea curaj şi dacă mâine s-ar aboli libertatea presei. Pentru că la ora actuală, pentru Comisia Europeană, finanţarea războiului din Ucraina este vitală.
  • Ion Cristoiu: La ora actuală nimeni nu-şi poate permite ca România să fie destabilizată, să fie alegeri anticipate, deci ăştia vor rămâne. 2. Indiferent ce vom face noi cu deficitul, vor închide ochii. Vom ajunge în situaţia penibilă Comisia să ne lingă pe noi şi nu noi Comisia. Da, dar ne costă, pentru că dăm bani. (...) Undeva, la un moment dat, va crăpa şi la noi.
4142 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Există un zvon că Marcel Ciolacu a făcut aceste legi în aşa fel încât să cadă la CCR

Ion Cristoiu: Există un zvon că Marcel Ciolacu a făcut aceste legi în aşa fel încât să cadă la CCR

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să intre în trepidaţii după ce CCR a stabilit că va judeca abia pe 18 0ctombrie contestaţia la pachetul de măsuri fiscale pe care şi-a asumat răspunderea în Parlament, dar nu a făcut-o, deşi a invocat mereu urgenţa pentru adoptarea lor.

“Tot ce se întâmplă cu acest pachet, mai ales această reacţie a premierului la anunţul CCR că discută peste trei săptămâni ajunge la cote aberante. Dl. Marcel Ciolacu ne-a anunţat că trebuie să facem o reformă deoarece e jale. Urgenţă, urgenţă. Expresia urgenţei s-a manifestat în două lucruri: nu s-a ţinut proiectul în dezbatere publică o lună, ci câteva zile (...) Şi apoi normal era să se dezbată în Parlament. Nu pentru că aşa cere Constituţia, dar în Parlament, trecând prin comisii probabil că multe aberaţii, inevitabile la un pachet de măsuri făcut de câţiva inşi, s-ar fi eliminat şi proiectul s-ar fi perfecţionat. Nu era nicio problemă să le treacă prin dezbatere parlamentară deoarece ei au majoritate. Însă premierul şi-a asumat răspundere aducând argumentul suprem: e urgenţă.”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu a explicat că, după cum lucrează CCR, e posibil să nu avem aceste măsuri în vigoare nici în decembrie, ceea ce îl duce cu gândul la un zvon care circulă în spaţiul public conform căruia Marcel Ciolacu a conceput special pachetul de măsuri să pice la Curtea Constituţională.

“În aceste condiţii, cele trei săptămâni anunţate de CCR trebuia să-l facă pe Ciolacu să intre în trepidaţie. De ce? Durează trei săptămâni, nu se ştie dacă pe 18 octombrie CCR se pronunţă. Chiar dacă se decide ceva, nu poate fi luat în considerare până nu se dă motivarea, pe care o dau cam în 3 săptămâni, la cum lucrează CCR. Deci, noi prin decembrie intrăm fără. Dl. Ciolacu a zis azi că oricum nu-i nicio problemă că majoritatea măsurilor intră în vigoare de la 1 ianuarie. Păi nu a zis că e urgenţă? (...) Există în spaţiul public aşa un zvon că, de fapt, că Marcel Ciolacu a făcut aceste legi în aşa fel încât să cadă la CCR”, a susţinut publicistul.

„Tot ceea ce se întâmplă acum în Europa este în favoarea acestei coaliţii”

Ion Cristoiu adaugă că tot ceea ce se întâmplă acum în Europa este în favoarea continuării acestei coaliţii şi nimeni nu ar avea curaj să destabilizeze România, chiar dacă mâine s-ar aboli libertatea presei.

“Este o minciună sfruntată că UE nu ştiu ce ne face dacă avem deficit bugetar excesiv. Comisia Europeană se poate pronunţa abia la anul în martie. Dacă noi facem deficit acum 20%, nu au ce să facă. (...) Argumentul că UE ne taie fondurile europene este un argument fals. Tot ceea ce se întâmplă acum în Europa este în favoarea acestei coaliţii. 1. Este în favoarea continuării acestei coaliţii şi nimeni nu ar avea curaj şi dacă mâine s-ar aboli libertatea presei. Pentru că la ora actuală, pentru Comisia Europeană, finanţarea războiului din Ucraina este vitală. În aceste momente am o Polonie care, în perspectiva alegerilor interne, bombăne, Slovacia, unde a învins Robert Fico (...) E foarte important. În România, şi situaţia din Polonia, şi situaţia din Congresul SUA, şi situaţia din Slovacia s-a interpretat că ar fi un mesaj pro rus. Nu e adevărat. Este un mesaj că unele ţări nu mai au bani. Multe ţări ar vrea să ajute Ucraina, dar nu mai sunt bani”, a explicat publicistul.

„Indiferent ce vom face noi cu deficitul, cei de la Comisia Europeană vor închide ochii”

Ion Cristoiu mai spune că UE se bazează pe România şi indiferent ce vom face cu deficitul bugetar, Comisia Europeană va închide ochii şi vom ajunge chiar în situaţia de a fi periaţi de Bruxelles.

“În aceste condiţii a mai rămas în Europa, România. La ora actuală nimeni nu-şi poate permite ca România să fie destabilizată, să fie alegeri anticipate, deci ăştia vor rămâne. 2. Indiferent ce vom face noi cu deficitul, vor închide ochii. Vom ajunge în situaţia penibilă Comisia să ne lingă pe noi şi nu noi Comisia. Da, dar ne costă, pentru că dăm bani. (...) Undeva, la un moment dat, va crăpa şi la noi. (...) Problema este că reforma lui Ciolacu nu este nicio reformă. Sunt uluit că CCR trebuia să lucreze zi şi noapte dacă era aşa o urgenţă. Nu lucrează nimeni. Cică peste trei săptămâni.”, a mai spus publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici