Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a dat şah TeFeLiştilor prin Diversiunea Osul numit Plagiatul lui Sorin Cîmpeanu

  • Ion Cristoiu: În 18 ianuarie 2022, Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat c-a plagiat teza de doctorat. Cu toate că şi împotriva sa s-a declanşat o campanie politico-mediatică, la opt luni de la acuzaţie, Nicolae Ciucă e încă premier. Campania declanşată împotriva premierului n-a avut nici un rezultat nici după opt luni. Campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu a avut rezultat după doar trei zile!
  • Ion Cristoiu: De regulă, Puterea rezistă unor campanii mult mai ample decît cea de 3 zile, cît a durat campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu. După declaraţiile lui Nicolae Ciucă şi ale Ligiei Deca, noul ministru, legile merg mai departe. Mă aşteptam la o adevărată furtună în spaţiul politico-mediatic.
  • Ion Cristoiu: De ce a demisionat Sorin Cîmpeanu aşa de repede, fără a beneficia de sprijinul PNL şi al preşedintelui? Pentru ca Legile Educaţiei să meargă mai departe. Adversarilor Legilor li s-a aruncat osul numit demisia lui Sorin Cîmpeanu pentru plagiat. Şi ei s-au repezit la os, lăsînd în pace Legile educaţiei. Nu-i aşa că Diversiunea e diabolică?
8330 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a dat şah TeFeLiştilor prin Diversiunea Osul numit Plagiatul lui Sorin Cîmpeanu

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis le-a dat şah TeFeLiştilor prin Diversiunea Osul numit Plagiatul lui Sorin Cîmpeanu

Spre deosebire de Istoric, Istoricul clipei, care e comentatorul de la ziar, trebuie să se pronunţe despre fapte şi evenimente în desfăşurare. Ce-i pasă Istoricului? Scrie, de exemplu, despre al Doilea Război Mondial, ştiind că s-a încheiat cu Înfrîngerea Germaniei! Istoricul clipei scrie şi el despre Războiul dintre Rusia şi Occident. Un Război în plină desfăşurare. Nu ştie cînd şi cum se va încheia. Şi-n orice moment evoluţia din realitate îi poate contrazice profeţiile. Mie mi s-a întîmplat de multe ori asta. Am luat-o în bot pe 24 februarie 2022, cînd Vladimir Putin a declanşat Invazia. Am scris mai înainte de asta – riscînd – că aşa ceva nu se va întîmpla.

Ca să fiu tras pe sfoară de realitate mi s-a întîmplat şi în cazul unui Război mai mic decît cel dintre Rusia şi Occident:

 Războiul dintre Klaus Iohannis şi Gruparea USR (lideri politici, presă de sprijin, ONG-uri bine chitite) în chestiunea Legilor educaţiei!

Pe 14 iulie 2021, Klaus Iohannis a prezentat într-o şedinţă de Guvern sărbătorească Proiectul său Măreţ România educată. Guvernul l-a aprobat entuziast şi şi-a asumat misiunea de a face din Proiect (un document teoretic, în genul Manifestului Partidului Comunist al lui Marx) o realitate concretă. Pentru asta, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu s-a apucat de elaborarea a două Legi, a Învăţămîntului universitar şi a Învăţămîntului preuniversitar. În 13 iulie 2022 cele două Proiecte au fost puse în dezbatere publică. De cum s-au ivit în spaţiul public, Proiectele au declanşat una dintre cele mai ample şi violente campanii politico-mediatice din postdecembrism. Inutil să trec în revistă elementele Războiului declanşat împotriva Legilor şi prin asta împotriva Proiectului prezidenţial, prost primit în spaţiul învăţămîntului.

Sigur e că denunţătorii celor două Legi au cerut – şi printr-o Petiţie – demisia lui Sorin Cîmpeanu şi retragerea celor două Legi. Pe 24 august 2022, dezbaterea legală s-a încheiat. Urma ca Sorin Cîmpeanu, ţinînd cont şi de observaţiile din timpul dezbaterii, să le prezinte Guvernului, Guvernul urma să le adopte şi pe la mijlocul lui octombrie 2022, să le trimită la Parlament.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu îşi dă demisia.

La ordinul lui Klaus Iohannis.

Dar nu pentru că elaborase cele două Legi care au scos din minţi pe adversarii Proiectului, ci pentru că împotriva lui se declanşase o campanie vizînd demiterea pe motiv c-a plagiat.

Pe 26 septembrie 2022, Emilia Şercan îl acuză pe Sorin Cîmpeanu c-a plagiat într-o lucrare de uz intern pentru studenţi din 2006. Autoarea îi cere demisia. Imediat, ca prin farmec, o parte a presei, îi cere demisia. E vorba de presa care sprijină mediatic USR. Liderii USR îi cer şi ei demisia.

Sorin Cîmpeanu refuză să demisioneze.

Vreo 10 cetăţeni, cu fostul USR-ist Cristian Preda în frunte, îi pun la cale cunoscutul spectacol de protest în faţa Ministerului, fiecare ţinînd în mîini o hîrtie cu un înscris şi în cealaltă recipientul de plastic cu cafea.

Campania se amplifică de la o zi la alta.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu demisionează.

Aşa cum au cerut USR-iştii.

Pentru plagiat; în nici un caz, pentru că întocmise două Legi considerate ca fiind dezastruoase pentru Învăţămînt.

Ştiind că Sorin Cîmpeanu nu numai că a elaborat Legile, dar le-a şi apărat cu încrîncenare, am scris în 3 septembrie 2022 pe cristoiublog.ro comentariul Prin demisia lui Sorin Cîmpeanu, Măreţul Proiect de ţară România educată riscă să rămînă o simplă broşură.

După cum spune titlul, textul îşi exprima îndoiala că înlocuitorul lui Sorin Cîmpeanu va fi în stare să ducă Legile mai departe împotriva forţelor care-i ceruseră la un moment dat ministrului să le retragă.

Presupuneam că:

a) Înlocuitorul lui Sorin Cîmpeanu nu va îndrăzni să ducă mai departe Legile atît de contestate.

b) Klaus Iohannis, sesizînd că Legile au stîrnit un asemenea Scandal, va cere noului ministru să le arunce la coş şi să facă altele.

c) Dacă va vrea să le ducă mai departe, înlocuitorul va fi ţinta unei campanii de presă şi mai şi decît cea la care a fost supus Sorin Cîmpeanu.

Biet istoric al clipei!

De unde să ştiu eu că toată afacerea cu plagiatul a fost o abilă Diversiune a lui Klaus Iohannis?

Diversiune căreia i-aş zice Osul cu plagiatul.

Inspirat în denumirea ei de la o situaţie întîlnită în lucrul cu cîinii.

Arunci un os la cîţiva metri de un cîine care înfulecă ceva şi cîinele fuge după os.

Unii numesc asta mersul după fentă.

Luni, 3 octombrie 2022, deşi luat prin surprindere, Consiliul Naţional al PNL, votează ca noul ministru al Educaţiei să fie consilierul prezidenţial Ligia Deca.

În prezentarea făcută Liberalilor, Nicolae Ciucă, purtător în cioc al plicului primit de la Cotroceni, motivează propunerea prin faptul că Ligia Deca a lucrat la cele două legi, le ştie şi s-a angajat să le preia de la Sorin Cîmpeanu, să le treacă prin Guvern şi prin Parlament în ritm accelerat.

Ligia Deca îl confirmă.

Nicolae Ciucă îl laudă pe Sorin Cîmpeanu, pentru că s-a sacrificat demisionînd.

Cîteva luni, lui Sorin Cîmpeanu i s-a cerut demisia pentru Legile educaţiei, nu înainte de a le retrage.

Sorin Cîmpeanu a reacţionat dur, luîndu-se în gură cu Apostolii Neamului, susţinînd că nu va demisiona şi nu va retrage Legile.

Noul ministru, Ligia Deca anunţă că nu va retrage Legile.

Ea se prezintă drept cea care duce mai departe ştafeta predată de Sorin Cîmpeanu.

Bine, bine – vor spune cetăţenii – dar Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma campaniei duse împotriva sa.

Da, dar a demisionat nu pentru c-a făcut Legile, ci pentru c-a plagiat.

Ligia Deca n-a plagiat.

Aşadar, ea poate merge mai departe.

Sorin Cîmpeanu a demisionat ciudat de repede.

La trei zile de la declanşarea Scandalului.

În 18 ianuarie 2022, Premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat c-a plagiat teza de doctorat.

Cu toate că şi împotriva sa s-a declanşat o campanie politico- mediatică, la opt luni de la acuzaţie, Nicolae Ciucă e încă premier.

Campania declanşată împotriva premierului n-a avut nici un rezultat nici după opt luni.

Campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu a avut rezultat după doar trei zile!

Cînd a izbucnit Scandalul mi-a exprimat credinţa c-ar fi o greşeală dacă Sorin Cîmpeanu ar fi sacrificat prea repede.

De regulă, Puterea rezistă unor campanii mult mai ample decît cea de 3 zile, cît a durat campania împotriva lui Sorin Cîmpeanu.

După declaraţiile lui Nicolae Ciucă şi ale Ligiei Deca, noul ministru, legile merg mai departe.

Mă aşteptam la o adevărată furtună în spaţiul politico-mediatic.

Adversarii Legilor au sărbătorit cu şampanie victoria considerată de ei demisia lui Sorin Cîmpeanu, au fitirisit-o pe Emilia Şercan, care s-a umflat în pene, şi s-au dus la culcare.

Strigătul Opriţi Legile Educaţiei nu se mai aude în spaţiul public.

Nu se aude nici măcar murmurul că Ligia Deca n-a predat în viaţa ei nici măcar o oră, fiind de meserie navalistă.

TeFeLiştii ar fi trebuit să protesteze la această nouă sfidare adusă Şcolii de Klaus Iohannis.

De ce tac?

Păi Ligia Deca e de-a lor. E TeFeListă cu acte în regulă.

Şi astfel Legile Educaţiei merg mai departe prin Ligia Deca.

De ce a demisionat Sorin Cîmpeanu aşa de repede, fără a beneficia de sprijinul PNL şi al preşedintelui?

Pentru ca Legile Educaţiei să meargă mai departe.

Adversarilor Legilor li s-a aruncat osul numit demisia lui Sorin Cîmpeanu pentru plagiat.

Şi ei s-au repezit la os, lăsînd în pace Legile educaţiei.

Nu-i aşa că Diversiunea e diabolică?

Întrebarea e dacă Sorin Cîmpeanu a fost şi el, de la început, în piesă.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici