Ion Cristoiu: Nu, Crin Bologa, şeful DNA, n-a fost boicotat. S-a boicotat singur

  • Ion Cristoiu: De cîteva zile, Crin Bologa dă interviuri pe bandă rulantă pentru a boci condiţia materială şi legală a DNA. Ce l-a apucat pe pînă acum incolorul Crin Bologa să se dea huţa mediatic? Campania dusă de o anume presă că DNA nu mai e ce-a fost pe vremuri. Pe vremuri, adică în anii cînd România se afla sub teroarea Binomului SRI-DNA.
  • Ion Cristoiu: Sub conducerea lui Crin Bologa, activitatea DNA se apropie de zero. În bocetele sale din presă, Crin Bologa pune slaba activitate a DNA din anul şi jumătate de mandat al său pe seama unor cauze obiective: deciziile CCR au făcut dificilă lupta împotriva corupţiei. DNA-ului nu i s-au alocat sume imense. SRI nu-i mai dă informări.
  • Ion Cristoiu: Fără să realizeze că DNA nu va mai avea parte de libertatea de a-şi face de cap de pe vremea Binomului, Crin Bologa boceşte că sub conducerea sa DNA a avut o acţiune slabă pentru c-a fost boicotat. Nu, s-a boicotat singur.
1542 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Nu, Crin Bologa, şeful DNA, n-a fost boicotat. S-a boicotat singur

FOTO: Crin Bologa

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că şeful DNA, Crin Bologa, boceşte degeaba că instituţia pe care o conduce a fost boicotată, vinovatul fiind de fapt el însuşi deoarece rolul său nu este de vedetă media, ca în timpul mandatului Codruţei Kovesi, ci de a organiza activitatea Direcţiei astfel încât dosarele să fie întocmite temeinic de procurori profesionişti şi oneşti.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„La concurenţă cu strigătele de entuziasm că putem da vina pe Uniunea Europeană pentru măsurile de austeritate, spaţiul public autohton e dominat în zilele din urmă de bocetele lui Crin Bologa. La citirea acestui nume, mulţi se vor întreba Cine e Crin Bologa? convinşi că e vorba de Apostol Bologa din Pădurea Spînzuraţilor căruia i s-a greşit prenumele la tastare.

Crin Bologa e procurorul şef al DNA de aproape doi ani. Crin Bologa a fost propus în funcţie asta de Cătălin Predoiu, fostul ministru PNL al Justiţiei în 21 ianuarie 2020. În 20 februarie 2020, Klaus Iohannis a semnat documentul de numire a lui Crin Bologa. Teoretic, ministrul Justiţiei a propus şi Preşedintele a acceptat. În realitate, preşedintele l-a propus pe Crin Bologa înainte de a-l accepta. Astfel că şeful DNA face parte dintre acei şefi ai unei instituţii de forţă care depind cu totul şi cu totul de Preşedinte. Şi, evident, sînt mîna lungă a Preşedintelui în viaţa politică.

De cîteva zile, Crin Bologa dă interviuri pe bandă rulantă pentru a boci condiţia materială şi legală a DNA.

Urmărindu-l pe Crin Bologa în timpul din urmă am putea spune, amintindu-ne de Mioriţa noastră naţională, că ditamai procurorului şef De trei zile-n coace gura nu-i mai tace.

Ce l-a apucat pe pînă acum incolorul Crin Bologa să se dea huţa mediatic?

Campania dusă de o anume presă că DNA nu mai e ce-a fost pe vremuri. Pe vremuri, adică în anii cînd România se afla sub teroarea Binomului SRI-DNA. Ce vremuri au fost acelea pentru ziariştii cu epoleţii ascunşi sub tastatură! Cuplul Florin Coldea – Codruţa Kövesi trimiteau site-urilor conduse de respectivii documente compromiţătoare despre cei care abia fuseseră convocaţi la DNA. Nici nu deschiseseră bine uşa DNA convocaţii că la emisiunile celor cu epoleţi curgeau deja pe micul ecran documentele menite a dovedi că respectivii erau musai să fie arestaţi preventiv.

Aşa cum s-a întîmplat în sinistrul an 2015, convocările la DNA, reţinerile, arestările preventive transmise în direct la Tv dominau spaţiul public. Din ţara eminamente agrară, România devenise ţară eminamente penală. Locul recoltelor de cereale îl luaseră dosarele de corupţie. Se făurise astfel imaginea unui DNA care luptă de zor şi cu succes împotriva corupţiei. După trecerea vîlvătăilor mediatice, dosarele şedeau cu anii la DNA. Multe au fost clasate cu precizarea Fapta nu există. Dintre cele trimise în judecată, mare parte au fost respinse în Justiţie. Prin sentinţe definitive.

Fenomenul e perfect explicabil.

Lupta DNA împotriva corupţiei a fost sub regimul SRI-DNA ceva asemănător unui film sovietic produs de Mosfilm în anii stalinişti. Nimic din dosar nu era real. Totul era dacă nu o născocire, atunci o improvizaţie. O investigaţie de corupţie cere procurorului muncă uriaşă, seriozitate, ocolirea spectacolului mediatic, o excelentă pregătire profesională. Aşa-zisele dosare făcute de DNA pe vremea Binomului aveau drept autori procurori ca Portocală.

Pe cît de prost pregătiţi profesional, pe atît de ticăloşi.

Sub conducerea lui Crin Bologa activitatea DNA se apropie de zero. În bocetele sale din presă, Crin Bologa pune slaba activitate a DNA din anul şi jumătate de mandat al său pe seama unor cauze obiective:

Deciziile CCR au făcut dificilă lupta împotriva corupţiei. DNA-ului nu i s-au alocat sume imense. SRI nu-i mai dă informări.

Aşadar, distinsul anonim Crin Bologa pune slaba activitate a DNA pe seama unor dificultăţi create dinadins pentru ca lupta împotriva corupţiei să-şi piardă din intensitate.

În realitate, principalul responsabil e Crin Bologa, şeful DNA.

Crin Bologa a venit la şefia DNA într-un moment cînd era limpede oricui că DNA nu mai poate continua ca pe vremea Binomului SRI-DNA.

Pe de o parte pentru că Teroarea, ca orice Teroare din Istorie, nu poate dura la infinit. Pe de alta, pentru că la Putere a venit Guvernul Meu. PSD a intrat în Opoziţie, şi a continua să arestezi lideri PSD pe bandă rulantă ar fi bătut la ochi.

Nu spun că Klaus Iohannis a impus DNA să treacă cu vederea corupţia celor de la Putere. Spun că Klas Iohannis a cerut ca, în cazul Guvernului Meu, DNA să respecte Legea.

În cazul Guvernului Meu nu se mai puteau folosi abuzurile de tipul celor folosite împotriva Guvernelor PSD.

Dîndu-şi seama de asta, imediat după numire, Crin Bologa ar fi trebuit să treacă la o veritabilă Revoluţie în DNA. Locul procurorilor care practicau heirupismul de tip Codruţa Kövesi trebuia luat de procurori profesionişti, oneşti, prudenţi faţă de spectacolul mediatic. Procurorilor DNA trebuia să li se atragă atenţia c-a trecut vremea dosarelor alcătuite doar pentru a fi pocnitori mediatice.

Rolul şefului DNA nu e cel, ca pe vremurile Codruţei Kövesi, de a fi vedetă Media. Rolul şefului DNA e de a organiza astfel munca în cadrul instituţiei încît dosarele să fie întocmite temeinic.

A făcut asta Crin Bologa?

Fireşte că nu.

Fără să realizeze că DNA nu va mai avea parte de libertatea de a-şi face de cap de pe vremea Binomului, Crin Bologa boceşte că sub conducerea sa DNA a avut o acţiune slabă, pentru c-a fost boicotat.

Nu, Crin Bologa n-a fost boicotat.

S-a boicotat singur.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici