Ion Cristoiu: Nu premierul l-a convocat pe Raed Arafat, ci invers, Raed Arafat l-a convocat pe premier. Avea nevoie de cineva care să-i prefaţeze conferinţa de presă

  • Ion Cristoiu: Noaptea, a venit ştirea că trei oameni, internaţi la Victor Babeş pentru a se însănătoşi, au murit din cauza unui accident provocat de spital. Pe acest fond asistăm la o tăcere a autorităţilor. Ea este întreruptă de anunţul că la ora 23:00 premierul Florin Cîţu va face declaraţii de presă.
  • Ion Cristoiu: Ora 23:00. Apare premierul României! Nu pentru declaraţia politică aşteptată de toată naţiunea, ci pentru a ne spune că în astfel de împrejurări e nevoie ca românilor să li se explice tehnic cum au murit cei trei pacienţi. Şi, spre stupoarea Naţiunii, premierul îl introduce pe Raed Arafat.
  • Ion Cristoiu: Florin Cîţu pleacă după ce-l introduce pe Raed Arafat. Asta ne face să credem că nu premierul l-a convocat pe Raed Arafat, ci invers, Raed Arafat l-a convocat pe premier, de care avea nevoie ca să-i prefaţeze conferinţa. Că este aşa ne-o dovedeşte şi faptul că ministrul Sănătăţii n-a fost invitat.
1958 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Nu premierul l-a convocat pe Raed Arafat, ci invers, Raed Arafat l-a convocat pe premier. Avea nevoie de cineva care să-i prefaţeze conferinţa de presă

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că şeful DSU, Raed Arafat, este responsabil de tragedia de la spitalul Victor Babeş din trei motive: a cumpărat din Turcia, pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, TIR-uri care ţin loc de saloane de terapie intensivă, a impus unor spitale folosirea lor pe motiv de urgenţă şi sunt administrate de DSU, pe care îl conduce.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Luni, 12 aprilie 2021, după ora 20. Un breaking news pune toate redacţiile din presa română în alertă:

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, mai precis, în TIR-ul ATI din curte, transformat în salon de terapie intensivă, au murit trei oameni din cauza unei defecţiuni tehnice.

În popor s-ar spune că au murit cu zile.

Nu exagerăm zicînd că România e în şoc.

E al treilea moment din ultimele luni în care Spitalul s-a transformat într-o maşinării a morţii. Oamenii au mers la spital ca să se trateze în vederea însănătoşirii şi au murit din cauza unor accidente provocate chiar de spital, nu din cauză că erau bolnavi.

Dacă nu mergeau la spital, ar fi trăit.

Pe 15 noiembrie 2020 un incendiu la Spitalul din Piatra Neamţ, la Secţia de Terapie Intensivă provoacă moartea a 15 pacienţi.

Pe 29 ianuarie 2021 un alt incendiu, de data asta la spitalul-fanion al luptei împotriva Covid 19, „Matei Balş”, provoacă moartea prin carbonizare a şase persoane.

Cei care au murit nu s-au dus la discotecă, nu s-au dus la crîşmă, nici măcar nu s-au urcat într-un avion care a căzut din motive tehnice. Au fost obligaţi de viaţă, iar în cazul Covid 19 chiar de autorităţi, să se interneze în spitale. S-au internat sau au fost internaţi în vederea însănătoşirii. În asemenea situaţii sînt două posibilităţi:

a) Pacienţii se însănătoşesc şi pleacă din spital.

b) Pacienţii nu pot fi salvaţi de boala pentru care s-au internat şi mor în spital.

În Istoria lumii civilizate nu există o a treia posibilitate. Ea există la noi. Pacienţii care s-au internat să se trateze în vederea însănătoşirii sunt omorîţi de un accident provocat în exclusivitate de spital.

Dacă nu se duceau la spital, ar fi trăit.

De înţeles în aceste condiţii, subliniat de recapitularea noastră, şocul produs în România. Nu trecuseră nici cîteva zile de la spectacolul dramatic al evacuării forţate, la ordinul lui Raed Arafat, a pacienţilor din spitalul Foişor, la ora 10 noaptea. Un spectacol rar întîlnit pînă şi în ţările Africii Centrale. Pacienţi scoşi din spital pe targă sau în cărucioare pe rotile luaţi acasă de rudele convocate intempestiv.

Şi, iată, tot noaptea, a venit ştirea că trei oameni, internaţi la Victor Babeş, pentru a se însănătoşi, au murit din cauza unui accident provocat de spital.

Pe acest fond asistăm la o tăcere a autorităţilor. Ea este întreruptă de anunţul că la ora 23.00 premierul Florin Cîţu va face declaraţii de presă.

Şocul produs a făcut pe mulţi români să aştepte o declaraţie politică, prin care premierul României, premier din partea PNL, premier din partea Coaliţiei de Centru-Dreapta, premierul Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis, să-şi exprime revolta faţă de noul accident şi să anunţe demisii sau demiteri. A lui Raed Arafat, care administra, prin DSU, TIR-ul ucigaş de la Babeş şi, în consecinţă, răspundea de morţii de acolo, şi al lui Vlad Voiculescu, pentru că Spitalul „Victor Babeş” este în parohia Ministerului Sănătăţii.

Ora 23.00.

Apare premierul României! Nu pentru declaraţia politică aşteptată de toată naţiunea, ci pentru a ne spune că în astfel de împrejurări e nevoie ca românilor să li se explice din punct de vedere tehnic cum au murit cei trei pacienţi. Şi, spre stupoarea Naţiunii, premierul îl introduce pe Raed Arafat. După care pleacă.

Raed Arafat este triplu responsabil de tragedia de la „Victor Babeş”:

1) Raed Arafat prin Fundaţia sa, SMURD, a cumpărat pentru DSU din Turcia TIR-uri care ţin loc de saloane de terapie intensivă.

2) După ce le-a cumpărat, sub pretextul urgenţei, le-a vîrît pe gît spitalelor. Dacă nu le vîra ar fi trebuit să răspundă cine a luat comisionul de la turci pentru o asemenea pleaşcă. În multe locuri, medicii au refuzat să le folosească sau le-au tras pe dreapta! Cel de la Victor Babeş a fost adus de la Ploieşti, unde şedea degeaba.

3) Aceste unităţi improvizate de Terapie Intensivă sînt administrate, în timp ce funcţionează, de DSU, adică de Raed Arafat.

Avem aşadar în persoana lui Raed Arafat un triplu responsabil pentru cei trei morţi.

În aceste condiţii, premierul Florin Cîţu îl aduce să explice cum au murit cei trei exact pe cel responsabil de moartea celor trei. Nu aduce un inspector, nu aduce un om independent, aduce exact pe vinovat. Care vinovat, beneficiind de autoritatea premierului, ţine o conferinţă de presă, menită să-l disculpe.

 Este ca şi cum ai aduce pe lup să explice din punct de vedere tehnic cum a mîncat el oaia.

Florin Cîţu pleacă după ce-l introduce pe Raed Arafat. Asta ne face să credem că nu premierul l-a convocat pe Raed Arafat, ci invers, Raed Arafat l-a convocat pe premier, de care avea nevoie ca să-i prefaţeze conferinţa.

Că e şi aşa ne-o dovedeşte şi faptul că ministrul Sănătăţii n-a fost invitat.

 Dacă ar fi fost o conferinţă de presă a Guvernului, trebuiau să participe premierul şi ministrul Sănătăţii. Fără Raed Arafat.

S-a spus despre conferinţa de presă c-a fost excelentă în materie de manipulare. Nu e adevărat. A fost o conferinţă de presă a unui şmecher care, în loc să răspundă la întrebările pe care şi le pun românii în legătură cu acest accident – De ce a cumpărat TIR-uri şi de ce din Turcia; De ce le-a impus spitalelor; Cine este responsabil din administrarea acestui TIR de moartea celor trei oameni? – s-a lansat într-o lungă explicaţie tehnică în capcana căreia au căzut jurnaliştii, jumătate din ei jurnalişti de casă a lui Raed Arafat, jumătate speriaţi de Raed Arafat.

Ziariştii din sală habar n-aveau cum funcţionează TIR-urile.

Oricine se pricepea cît de cît le putea spune orice prostie.

Ei ar fi înghiţit-o.

Şi astfel, Raed Arafat ne-a convins că poate fi şmecher.

Iar presa ne-a convins că e uşor de tras pe sfoară de un şmecher.

Altfel cînd Raed Arafat a refuzat obraznic să răspundă la întrebarea dacă se consideră cît de cît responsabil de moartea celor trei, cei din sală, aşa zişi confraţi de breaslă, în loc să se solidarizeze cu jurnalistul bruftuluit, au început să se frece de cracul lui Raed Arafat”.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici