Raed Arafat: Am pierdut opt paturi de ATI COVID. Înainte de tragedia de la TIR-ul ATI de la „Victor Babeş” erau zero paturi libere

  • Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni noaptea, că în România erau 1.532 de paturi ATI COVID ocupate şi zero libere.
  • Numărul de paturi de terapie intensivă este mai mare, însă e nevoie şi de ATI pentru alte afecţiuni.
3041 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Am pierdut opt paturi de ATI COVID. Înainte de tragedia de la TIR-ul ATI de la „Victor Babeş” erau zero paturi libere

Întrebat câte paturi de ATI are România pentru bolnavii COVID-19, Raed Arafat a spus că nu poate da o cifră exactă, pentru că totul este în dinamică. Cert este că luni s-au pierdut opt paturi, câte erau în TIR-ul de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Cifrele se schimbă. (...) La Bucureşti astăzi am pierdut 8 paturi pe care le-am pus în funcţiune sâmbătă. Au rămas cele 20 de Spitalul „Foişor” şi, bineînţeles, toate paturile şi ce a fost instalat suplimentar la Universitar, la Spitalul Sf. Pantelimon, la Fundeni, peste tot unde s-au instalat. (...) În ţară erau astăzi foarte puţine locuri libere. Dacă am avut 1.532 de pacienţi pe paturi ATI, cel puţin 1.532 există. Dacă la 1.532 de paturi am avut zero paturi libere, înseamnă că asta a fost capacitatea maximă pentru adulţi”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că dacă se adăugă paturile de ATI COVID pentru copii şi cele de la Obstetrică-Ginecologie, sunt peste 1.600.

El a explicat că nu toate paturile ATI sunt pentru bolnavii COVID.

„Dacă numărul total de paturi de ATI este de aproape 4.000 astăzi aproximativ, diferenţele sunt pentru urgenţele celelalte. Nu avem cum să luăm toate paturile de ATI pentru că în momentul în care le iei pe toate vor fi probleme cu celelalte urgenţe şi vor sta ele în UPU în aşteptarea unui apt de ATI”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că România nu este încă în situaţia de a trata bolnavii în ambulanţe pentru că nu ar mai fi locuri nici în Unităţile de Primiri Urgenţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici