Ion Cristoiu: Pregăteşte Klaus Iohannis opinia publică pentru participarea României la Coaliţia multinaţională care va lupta cu Federaţia Rusă?

  • Ion Cristoiu: În abordarea Războiului se poate constata, în ultimele zile, o schimbare spectaculoasă. Pînă acum, cel două posturi au exagerat victoriile Ucrainei şi au minimalizat pe cele ale Federaţiei Ruse. În ultimele zile, la Digi 24 şi Antena 3, abordarea s-a schimbat.
  • Ion Cristoiu: E întîmplător? Nu, desigur. Schimbare de viziune face parte din Campania de propagandă menită a pregăti opinia publică pentru participarea României la o Coaliţie multinaţională (în afara NATO) care să lupte alături de Ucraina pe front.
  • Ion Cristoiu: Schimbarea de abordare din partea celor două posturi rechiziţionate de Klaus Iohannis ţine de pregătirea românilor pentru momentul în care România va trimite trupe pe front în cadrul aşa-zisei Coaliţii multinaţionale. Va fi un fel de Români treceţi Prutul spus de Ion Antonescu în şoaptă!
5166 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Pregăteşte Klaus Iohannis opinia publică pentru participarea României la Coaliţia multinaţională care va lupta cu Federaţia Rusă?

Ion Cristoiu: Pregăteşte Klaus Iohannis opinia publică pentru participarea României la Coaliţia multinaţională care va lupta cu Federaţia Rusă?

E un adevăr cu valoare de axiomă că după declanşarea Războiului din Ucraina, Klaus Iohannis a rechiziţionat televiziunile de ştiri – Digi 24 şi Antena 3 – pentru a le folosi ca instrumente ale Presei de război.

N-a fost greu.

Digi 24 a fost încă de la înfiinţare un post al Sistemului, cel care a contribuit masiv şi contribuie la finanţarea sa.

Antena 3 a fost un post strîns legat de PSD.

Cînd PSD a acceptat negustoria cu participarea la un Guvern pilotat de Klaus Iohannis, în pachetul de negociere a intrat şi Antena 3.

Presa noastră zisă şi independentă se supune ordinelor pe Armată în abordarea Războiului din Ucraina prin idilizarea lui Volodîmîr Zelenski şi caricaturizarea lui Vladimir Putin, prin publicarea fără complexe a fake news-urilor puse la jgheab de Servicii, prin prudenţa incredibilă manifestată cînd vine vorba de confiscarea politicii militare şi a politicii externe de persoana numită Klaus Iohannis. Dar, în timp ce unele televiziuni, radiouri, site-uri îşi mai îngăduie, chiar dacă nu des, ieşiri din rînd, abordări pe cont propriu, Digi 24 şi Antena 3 respectă indicaţiile ca nişte instituţii militarizate. În Pandemie, unii redactori – Răzvan Dumitrescu, de exemplu – au fost lăsaţi să susţină şi puncte de vedere diferite de cele ale Autorităţilor. În cazul Războiului din Ucraina nu există aşa ceva. Toţi redactorii şi-au pus veste antiglonţ împotriva oricărei opinii din afara cazărmii.

Am făcut această introducere pentru a semnala – a nu ştiu cîta oară – că după felul în care cele două televiziuni abordează Războiul poţi şti ce pregăteşte României pe ascuns Klaus Iohannis.

În abordarea Războiului se poate constata, în ultimele zile, o schimbare spectaculoasă. Pînă acum, cel două posturi au exagerat victoriile Ucrainei şi au minimalizat pe cele ale Federaţiei Ruse. Dacă n-aveai ce face şi urmăreai emisiunile Antenei 3 din prime time erai încredinţat că Ucraina a pornit o contraofensivă de mare succe, s astfel că mai are puţin şi-i aruncă pe ruşi în mare, în timp ce Rusia, nu numai că e umilită de armata ucraineană, dar mai mult e pe cale să se destrame sub efectul dezastrului de pe front.

În ultimele zile, la Digi 24 şi Antena 3, abordarea s-a schimbat.

Rusia înaintează zi de zi, spulberă infrastructura Ucrainei şi pregăteşte un asalt asupra Kievului.

Ucraina se confruntă cu mari dificultăţi. Nu mai face faţă.

Mai mult, citînd tot felul de aşa zişi analişti militari cele două posturi avertizează, pe un ton dramatic, de iminenţa unei unui război total dus de Rusia pentru a cuceri în fine Ucraina.

Cele două posturi exagerează acum postura de victimă a Ucrainei şi pe cea de călău a Rusiei.

E întîmplător?

Nu, desigur.

Schimbare de viziune face parte din Campania de propagandă menită a pregăti opinia publică pentru participarea României la o Coaliţie multinaţională (în afara NATO) care să lupte alături de Ucraina pe front.

E mai mult decît interesant că schimbarea de viziune din presa propagandistă de la noi s-a petrecut şi la nivelul conducerii Ucrainei.

Liderii ucraineni, în frunte cu Volodîmîr Zelenki, pun acum accentul pe pericolul că Ucraina e în pericol, că nu mai face faţă.

La Kiev naraţiunea s-a schimbat.

Nu mai e naraţiunea Victoriei eminente, a eşecurilor înregistrate de Rusia, ci Naraţiunea lui:

 Săriţi, ne omoară!

Cine să sară?

Occidentul, desigur.

Şi Occidentul a trecut deja la ceea ce s-ar putea numi răspunsul la strigătul disperat al lui Volodîmîr Zelenski.

Anunţă trimiterea de noi şi noi arme.

De arme ofensive, de arme în cantităţi însemnate.

Şi înainte Occidentul a anunţat că va trimite arme.

Acum însă e vorba de altceva:

De o campanie publică de anunţare că va trimite tancuri, elicoptere, rachete.

Motivul?

Ucraina e în pericol!

Dacă nu se sare în ajutorul ei printr-o întreagă campanie de trimitere de arme, atunci Rusia va cîştiga războiul.

Aceasta e prima etapă a ceea ce se prefigurează a fi implicarea militară directă a multor ţări europene sub forma unei Coaliţii multinaţionale.

Tancurile, elicopterele trimise acum nu sînt pentru militarii ucraineni, depăşiţi numeric de ruşi, ci pentru militarii Coaliţiei multinaţionale.

Am putea spune că ţările participante îşi trimit deja armamentul greu de care vor avea nevoie proprii militari cînd vor declanşa Războiul împotriva Rusiei alături de Ucraina.

Nu demult presa a dezvăluit şi MApN s-a văzut obligat să confirme că printr-un ordin emis pe 17 noiembrie 2022, păstrat secret, MApN a modificat legislaţia astfel încît România să poată instrui pe teritoriul ei trupe ucrainene.

Ordinul emis pe şest, semnat nu întîmplător de un secretar de stat şi nu de ministrul PSD-ist al Apărării, a transpus în practică decizia României de a participa la Misiunea Militară de Asistenţă în sprijinul Ucrainei înfiinţată pe 15 noiembrie 2022 de Consiliul de Afaceri Externe a UE.

Şi altor ţări li s-a cerut participarea.

Unele, precum Croaţia, au refuzat văzînd în accept o implicare periculoasă a ţării în Război.

Altele au acceptat, nu înainte însă de a informa opinia publică şi chiar de a obţine binecuvîntarea Parlamentului.

România a decis însă fără ca cetăţenii să fie informaţi, fară ca în Parlament să se nască vreo dezbatere.

Totul a fost păstrat secret.

Şi nu întîmplător.

Politica militară şi extern a României a fost confiscată de un singur om:

Klaus Iohannis.

Şi nimeni din România nu ştie ce a clocit şi ce cloceşte Klaus Iohannis în ce priveşte implicarea ţării în Războiul din Ucraina.

Klaus Iohannis ia angajamente în secret în numele României, conduce o implicare a ţării în Război tot mai mare pe zi ce trece.

Pentru a se putea desfăşura în voie a forţat demisia lui Vasile Dâncu, ministru care a refuzat să fie nasturele de la prohabul lui Klaus Iohannis şi l-a impus în funcţia de ministru pe Angel Tâlvar, care nu-i ridică nici o problemă.

Sub acest semn al tîrîrii României în aventuri iresponsabile, numai şi numai pentru a face rost de un post la NATO sau la UE după încheierea mandatului, Klaus Iohannis lucrează de zor la participarea României la Coaliţia multinaţională.

Schimbarea de abordare din partea celor două posturi rechiziţionate de Klaus Iohannis ţine de pregătirea românilor pentru momentul în care România va trimite trupe pe front în cadrul aşa-zisei Coaliţii multinaţionale.

Va fi un fel de Români treceţi Prutul spus de Ion Antonescu în şoaptă!

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici