Ion Cristoiu: S-a pus în mişcare Operaţiunea: Tragerea pe sfoară a PSD!

  • Ion Cristoiu: De multe ori, Klaus Iohannis l-a folosit pe Alexandru Muraru pe post de Pahonţu al politicii româneşti. Avem toate datele pentru a crede că declaraţia lui Alexandru Muraru nu e rodul unei treziri cu faţa la cearşaf. Ea se vrea un test lansat de Klausă Iohannis pentru a vedea dacă Nicolae Ciucă n-ar putea rămîne premier pînă în 2024.
  • Ion Cristoiu: Klaus Iohannis vrea ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidenţiale. Nu pentru că l-ar vrea pe Nicolae Ciucă preşedinte, ci pentru că favoritul său de adevăratelea, Mircea Geoană, trebuie să aibe dinspre Dreapta un fel de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis.
  • Ion Cristoiu: Şi PSD? PSD ce va face? Va înghiţi găluşca? Răspunsul trimite la ce-ar cîştiga faţă de ceea ce cîştigă în prezent miniştrii şi baronii locali PSD dacă ar avea premier pe Marcel Ciolacu. N-ar cîştiga nimic faţă de ceea ce li se oferă din belşug în guvernarea cu Nicolae Ciucă premier.
22013 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: S-a pus în mişcare Operaţiunea: Tragerea pe sfoară a PSD!

Ion Cristoiu: S-a pus în mişcare Operaţiunea: Tragerea pe sfoară a PSD!

Alexandru Muraru nu e nu numai Reprezentantul special al Guvernului României pentru promovarea Politicilor, Memoriei, Combaterea antisemitismului, dar şi liderul organizaţiei judeţene Iaşi.

În această ipostază el a făcut duminică, 7 iulie 2022, unei agenţii de presă următoarea Declaraţie în legătură cu prevederea din Acordul de Guvernare de rotire a premierului la anul astfel încît locul lui Nicolae Ciucă să fie luat de un reprezentant al PSD:

„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr, problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă, personal, cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”.

Mai departe baronul local PNL deapănă şi alte argumente în favoarea propunerii sale, cum ar fi faptul că PSD şi aşa deţine ministere cheie sau că o preluare de către PSD a funcţiei de premier ar duce la declanşarea luptei pentru putere în partid.

Esenţial rămîne argumentul Războiului din Ucraina.

De cînd s-a declanşat, el a fost în România argumentul pentru orice ticăloşie. Au crescut preţurile nu pentru că noi guvernăm prost, ci pentru că e război la hotarele noastre. E nevoie ca Guvernul să nu fie criticat, deoarece în condiţiile Războiului de la graniţele noastre asta ar însemna destabilizarea ţării.

 Folosirea acestui argument de către Alexandru Muraru trebuie adăugată, pentru a realiza proporţiile noi ticăloşii (tragerea pe sfoară a PSD), faptului că Alexandru Muraru e un intim al lui Klaus Iohannis. Rareş Bogdan, despre care a circulat şi circulă zvonul că ar fi un apropiat al Cotrocenilor, e un biet copil faţă de Alexandru Muraru în materie apropiere de Klaus Iohannis.

De multe ori, Klaus Iohannis l-a folosit pe Alexandru Muraru pe post de Pahonţu al politicii româneşti.

Avem toate datele pentru a crede că declaraţia lui Alexandru Muraru nu e rodul unei treziri cu faţa la cearşaf. Ea se vrea un test lansat de Klausă Iohannis pentru a vedea dacă Nicolae Ciucă n-ar putea rămîne premier pînă în 2024.

Ce interes ar avea Klaus Iohannis în afacerea asta?

Unul foarte simplu.

Între Klaus Iohannis şi Stăpînii lui Mircea Geoană s-a ajuns la un miş-maş:

Funcţia de secretar general al NATO în schimbul sprijinirii lui Mircea Geoană la prezidenţiale.

Klaus Iohannis vrea ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidenţiale. Nu pentru că l-ar vrea pe Nicolae Ciucă preşedinte, ci pentru că favoritul său de adevăratelea, Mircea Geoană, trebuie să aibe dinspre Dreapta un fel de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis.

Doar un candidat de mediocritatea exemplară a lui Nicolae Ciucă din partea Dreptei ar face posibilă, în turul al doilea, victoria unui candidat al Stîngii.

Ca să-i iasă aranjamentul Klaus Iohannis are nevoie de un Nicolae Ciucă beneficiar în faţa PNL al autorităţii de premier.

Dacă Nicolae Ciucă e premier PNL n-ar avea curaj să-l refuze în materie de candidatură.

 

N. B. Şi PSD? PSD ce va face? Va înghiţi găluşca?

Răspunsul trimite la ce-ar cîştiga faţă de ceea ce cîştigă în prezent miniştrii şi baronii locali PSD dacă ar avea premier pe Marcel Ciolacu.

N-ar cîştiga nimic faţă de ceea ce li se oferă din belşug în guvernarea cu Nicolae Ciucă premier.

Dimpotrivă, există riscul ca un Marcel Ciolacu premier să tragă de urechi vreun ministru PSD sau să refuze vreun baron local.

Cît despre Marcel Ciolacu nici o problemă.

Păi de ce avem DNA?

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici