COMENTARIU Lelia Munteanu: Restricţiile dure din Israel, fundamentate ştiinţific pe informaţii copiate din New York Times

Unele dintre noile măsuri - între aberant şi absurd.

3594 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Restricţiile dure din Israel, fundamentate ştiinţific pe informaţii copiate din New York Times

Sursa FOTO: pbs.twimg.com

Parlamentul israelian a aprobat toate măsurile luat ieri de Comitetul Corona cu mare tămbălău.

Ministerul Sănătăţii fusese rugat să prezinte locurile de contaminare, în ordinea pericolului. Şi pentru că în toate aceste luni n-au adunat şi n-au prelucrat nimic din anchetele epidemiologice care s-au făcut (s-or fi făcut?), ca să nu participe la dezbateri cu mâna goală s-au prezentat cu informaţii... copiate din New York Times.

Ca urmare, lista cu noile restricţii se bazează pe stilul de viaţă american.

Iată noile restricţii:

1. Închiderea sălilor de spectacol, care abia s-au redeschis, n-au apucat să aibă nici un impact asupra contaminărilor. Pe 1 iulie (foto), preşedintele Rivlin empatiza cu reprezentanţi din domeniu.

2. În restaurante - maximum 20 de muşterii înăuntru şi 30 afară. (Pe terasă, în vara israeliană?!. Poate în America)

3. Închiderea sălilor de fitness şi a ştrandurilor

4. Hotelurile - fără sală de mese, bar şi piscină

5. Nu se vor mai deschide tabere de copii planificate de la clasa a 5-a în sus

6. În autobuze, maximum 20 de pasageri, fără aer condiţionat. (Vara, în Israel?!)

7. În casele de rugăciune - maximum 19 credincioşi. (De ce nu 18 sau 20?)

8. Sectorul public trece, în proporţie de 30 la sută, în sistemul muncii la  domiciliu

9. Amenda pentru nepurtarea măştii creşte de la 200 la 500 de şekeli (130 de euro)

În Knesset s-a mai votat o lege care permite Guvernului ca, în următoarele 30 de zile, să nu-şi mai supună dezbaterii parlamentare măsurile anticorona.

În ultimele zile, numărul noilor infectări în Israel a scăzut de la peste 1100 la sub 800. Ieri - 791. E o scădere pe care nimeni nu şi-o explică, dar n-ar mira pe nimeni ca premierul să se laude că măsurile lui au şi dat rezultate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici