COMENTARIU Sorin Avram: Elevii amăgiţi, ministrul Anisie dezamăgit

2198 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Elevii amăgiţi, ministrul Anisie dezamăgit

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, consideră că nu are de ce să demisioneze, pentru că nu instituţia pe care o conduce s-a ocupat de achiziţia de tablete pentru elevi, ci Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC). Doamna ministru a aruncat toată vina pe eşecul în ceea ce priveşte cumpărarea de tablete în spatele ONAC: „Ministerul Educaţiei, încă din 7 mai, a pus la dispoziţia ONAC tot ceea ce trebuia pentru ca această achiziţie să se desfăşoare normal. Ministerul a solicitat data de 10 septembrie pentru ca acele tablele să ajungă la elevi. Ceea ce s-a întâmplat a condus la dorinţa de a fi cât mai rapid aproape de elevi şi de a asigura cu echipamente electronice fiecare unitate de învăţământ”. Doamna Anisie a adăugat că a emis ”un ordin de ministru, încă din iulie, prin care am stabilit modalitatea în care distribuim aceste tablete. Noi ne-am pregătit, iar ceea ce a făcut ONAC se vede astăzi, adică nu a reuşit să ducă la bun sfârşit întreaga licitaţie”.

Totuşi, de sistemul de învăţământ din România răspunde Ministerul Educaţiei, şi nu ONAC, iar doamna Anisie şi compania ar fi trebuit să monitorizeze paşii făcuţi de ONAC în drumul său către magazia de tablete şi să se asigure că licitaţia va fi dusă la bun sfârşit. Dacă Ministerul Educaţiei ar fi stat cu ochii pe ONAC, atunci poate că acest oficiu s-ar fi mişcat mai cu talent, iar la începutul anului şcolar ar fi reuşit să pună câte o tabletă în ghiozdanele tuturor elevilor care nu-şi permit aşa ceva. Numai că în loc să monitorizeze acţiunile ONAC, Monica Anisie a preferat să lanseze campanii privind purtarea corectă a măştilor.

În patru luni unii cumpără linii de producţie, angajează specialişti şi produc tot felul de aparate, iar Guvernul României cu ONAC-ul lui cu tot nu a fost capabil să achiţioneze nişte tablete.

Dacă sute de mii de copii din această ţară au fost amăgiţi că vor primi câte o tabletă, Monica Anisie o face pe-a dezamăgita: ”Sunt total dezamăgită de modul în care ONAC a realizat această achiziţie”. Din acest tablou cu copii amăgiţi şi cu ministrul Educaţiei dezamăgit lipseşte preşedintele României, care să spună ceva de genul: ”Urmăresc cu atenţie şi, recunosc, cu un pic de îngrijorare evoluţia”. Însă, fiind vorba despre un membru al ”Guvernului Meu”, Klaus Iohannis va prefera să privească în altă parte decât că privească cu îngrijorare situaţia creată de promisiunea neonorată a guvernanţilor.

Pe lista celor care din varii motive pun piedici ”Guvernului Meu” ori îl pun în situaţii delicate, alături de PSD, CCR şi Avocatul Poporului şi-a făcut loc şi ONAC-ul. Pe aceasta ar trebui să fie trecuţi neapărat şi părinţii care nu-şi permit să le cumpere tablete copiilor. Pentru că dacă toţi elevii ar fi avut tablete, atunci Guvernul nu ar mai fi trebuit să-şi bată capul cu aşa ceva, iar dezamăgita din fruntea Ministerului Educaţiei nu ar fi fost nevoită să răspundă la enervanta întrebare legată de demisia sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici