Euro 2020: Disputarea finalei pe Wembley, în pericol

  • UEFA a primit avertisment de la Comisia Europeană privind organizarea meciul de pe 11 iulie.
  • Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a avertizat că sănătatea publică face parte din mandatul său.
  • Britanici au răspuns că pe legendara arenă nu se va putea intra ”la liber”, aşa cum s-a zvonit la un moment dat.
529 afișări
Imaginea articolului Euro 2020: Disputarea finalei pe Wembley, în pericol

Stadionul Wembley, marţi seară, la meciul Anglia-Germania. Au fost prezenţi peste 40.000 de spectatori.

UEFA ar trebui să „evalueze cu atenţie” situaţia legată de meciurile de fotbal programate la Wembley în cadrul Campionatului European, având în vedere răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Acest lucru a fost subliniat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, la o conferinţă de presă la Bruxelles.

„Nu este o decizie care este luată de Comisia Europeană şi nici nu am discutat-o ​​ca un colegiu, dar din moment ce sănătatea publică face parte din mandatul meu, am împărtăşit deputaţilor din comisia ENvi convingerea mea personală că UEFA trebuie să analizeze foarte atent situaţia semifinalei şi finalei Campionatelor Europene la Wembley din două motive principale”, a afirmat Schinas.

Răspunsul instituţional n-a întârziar să apară.

„Siguranţa publică este prioritatea noastră principală şi este necesară dovada unui test negativ sau a unei vaccinări complete, pentru a participa la aceste evenimente deschise publicului.

Vom continua să lucrăm îndeaproape cu Federaţia de Fotbal din Anglia, UEFA şi cu British Health Agenţia, pentru a se asigura că sănătatea publică este respectată şi că turneul Euro 2021 este organizat într-un mod sigur", a afirmat purtătorul de cuvânt al departamentului digital, cultural, media şi sport al guvernului britanic - ramura guvernului care se ocupă de evenimente sportive - a răspuns îndoielilor ridicate de vicepreşedintele Comisiei Europene.

Londra ar putea pierde găzduirea marii finale, dacă situaţia sanitară se va înrăutăţi în Regatul Unit. Deja, Budapesta şi Bucureşti şi-au exprimat dorinţa de a găzdui marele meci de pe 11 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici