Luis Enrique, fair-play după eliminarea Spaniei: ”Voi ţine cu Italia în finală”

  • Deşi naţionala lui a pierdut contra Italiei, Luis Enrique speră ca naţionala lui Roberto Mancini să câştige duminică.
  • Despre meciul din semifinale, antrenor a spus că ”a avut o intensitate bestială”.
  • Italienii i-au dedicat calificarea accidentatului Spinazzola.
1706 afișări
Imaginea articolului Luis Enrique, fair-play după eliminarea Spaniei: ”Voi ţine cu Italia în finală”

Luis Enrique

Selecţionerul Luis Enrique, 51 de ani, a dat dovadă de fair-play, după ce naţionala ţării sale, Spania, a pierdut la penalty-uri, marţi seară, semifinala cu Italia, de pe Wembley din Londra.

La final, Luis Enrique, fost antrenor trecut prin Italia (a pregătit-o pe AS Roma în sezonul 2011-2012), l-a îmbărţişat pe omologul său, Roberto Mancini, apoi a spus:

"Sunt fericit pentru ceea ce am văzut pe teren. M-am bucurat de un meci de nivel înalt, cu două echipe puternice care căutau să joacă fotbal bun, a fost un spectacol pentru fani. Vreau să felicit Italia, sper ca în finală să poată să câştige acest Campionat European. Voi ţine cu Italia în finală”.

"Nu am regrete. A fost un meci cu o intensitate bestială de la început, am fost unul împotriva celuilalt încercând să creăm pericol. Unul dintre cele mai bune meciuri ale acestor Campionate Europene. De ce l-am ţinut oe Morata pe bancă? I-am văzut pe Chiellini şi pe Bonucci cu Lukaku împotriva Belgiei şi m-am gândit că poate ar fi mai bine să o jucăm fără atacanţi. A fost o mişcare importantă pentru noi, am reuşit să depăşim presiunea Italiei”, a spus tehnicianul ibericilor.

Italienii i-au dedicat victoria lui Spinazzola, operat după ce a ieşit accidentat în partida cu Belgia. Leonardo Bonucci, stoper legitimat la Juventus, a afirmat că a fost cea mai dificilă partidă a carierei sale.

Duelul Italia-Spania a fost al 38-lea dintre cele două naţionalei. Înaintea partidei, scorul partidelor directe era egal: câte 11 victorii de fiecare, iar 15 jocuri s-au terminat la egalitate.

Finala de duminică seară se va disputa la Londra între Italia şi câştigătoarea semifinalei Anglia - Danemarca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici