Premierul Boris Johnson vrea să declare luni zi liberă, pentru ca englezii să-şi revină din mahmureală

  • Britanicii cer pe reţele sociale ca luni să oie scutiţi de mersul la muncă, avertizând că vor obosiţi după finala Euro 2020.
  • Pe Wembley, duminică seară, de la ora 22.00, Anglia înfruntă în Italia, pentru a se stabili noua regină a Europei.
  • Cele două ţări s-au întâlnit, la nivel de naţională, de 27 de ori, Italia s-a impus de 10 ori, iar Anglia - de 8 ori.
1819 afișări
Imaginea articolului Premierul Boris Johnson vrea să declare luni zi liberă, pentru ca englezii să-şi revină din mahmureală

Premierul Boris Johnson vrea să declare luni zi liberă în Anglia, pentru ca englezii să-şi revină din mahmureală

Sloganul ”Fotbalul se întoarce acasă” i-a înfierbântat pe englezi, aflaţi la un singur meci de un vis: să devină pentru prima oară campionii Europei, mai ales că selecţionata Albionului nu a disputat nicio finală de turneu continental în istorie, iar ultimul trofeu major l-a câştigat acum 55 de ani.

O aşteptare de câteva generaţii merită tratată pe măsură. Astfel că premierul Boris Johnson, asaltat de microbişti pe reţelele sociale, ia în calcul să decreteze luni zi liberă în Regatul Unit.

Un fel de ”Bank Holiday”, care era rezervată celor din sistemul bancar, dar avea un sens mai larg. Prin ”sărbătoare bancară”, la modă la sfârşitul anilor 1980, se înteţegea că angajaţii din anumite sectoare primeau liber.

Cum Anglia se pregăteşte de sărbătoare, mulţi au anunţat pe reţelele sociale că au nevoie de zi liberă a doua zi după finală, pentru a-şi reveni din mahmureală, fiind de aşteptat ca berea să curgă gârlă pe toată durata zilei de duminică.

Anglia şi Italia au un bilant de 27 de partide internaţionale, cu doar 8 succese ale britanicilor şi 10 victorii pentru Squadra Azzurra.

Cele două echipe naţionale nu s-au confruntat niciodată în actul final al unei competiţii majore. Ultimul precedent european datează din 2012.

Pe Wembley vor fi 60.000 de spectatori, iar alte zeci de milioane vor sta în faţa televizoarelor, în pub-uri, pieţe sau acasă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici