Program EURO 2020, 26 iunie: Sâmbătă se joacă primele meciuri din optimile de finală

  • Din cele 24 care au luat startul la Euro 2020, 8 s-au ”pierdut pe drum” şi au rămas doar 16.
  • Optimile de finală încep sâmbătă, între Ţara Galilor şi Danemarca.
  • Seara se încheie cu jocul Italia - Austria, care are loc la Londra.
1393 afișări
Imaginea articolului Program EURO 2020, 26 iunie: Sâmbătă se joacă primele meciuri din optimile de finală

Italia e încrezătoare

Britanicii s-au descurcat bine în Grupa A, până ce au dat peste Italia. Danemarca a suferit până în ultima etapă. ”Optimea” se joacă la Amsterdam (Olanda).

Va fi prima confruntare într-o competiţie importantă între cele două naţionale. Cu menţiunea că s-au întâlnit de zece ori până acum.

Gareth Bale şi coechipierii au terminat pe locul doi în Grupa A, dominată de Italia: 4 puncte adunate, la fel ca şi Elveţia, care a terminat pe 3. Şi echipa condusă din teren de Simon Kjaer s-a calificat pe locul doi în grupa în care legea a făcut-o Belgia.

La ”directe”, bilanţul este în favoarea Danemarcei, care a câştigat de 6 ori, iar adversarii s-au impus de 4 ori. Aşadar, niciun egal.

Nu a existat niciun duel la Euro sau la Cupa Mondială. Ultimele jocuri, în Liga Naţiunilor, cu dublă victorie daneză în 2018 (2-0 în prima manşă şi 2-1 la retur). Fără a lua în considerare meciul amical din 2008, câştigat cu 1-0 de Ţara Galilor cu golul lui Craig Bellamy, victoriile consecutive ale Danemarcei sunt trei, cu un 2-0 pe 9 iunie 1999, în calificările pentru Campionatele Europene din 2000.

Meciul se va disputa la Amsterdam, unde Ţara Galilor a pierdut de două ori din tot atâtea partide, în septembrie '88 şi în iunie 2014.
Danemarca a stabilit un record la acest Euro: a devenit prima echipă din istoria competiţiei care ajunge în faza eliminatorie, după ce a pierdut primele două jocuri din faza grupelor. Echipa naţională a Danemarcei nu trecuse de grupe din 2004, când a ieşit în sferturile de finală, învinsă de Cehia.

Danemarca are probleme de lot. În afara lui Christian Eriksen, căpitanul Simon Kjaer acuză dureri musculare, însă se speră în recuperarea lui.

Ţara Galilor are procentaj maxim, trei din trei: a ieşit din grupe în toate competiţiile importante jucate în istorie (Cupa Mondială '58, Europenele 2016 şi 2020).
Al doilea joc al zilei de sâmbătă opune mult-lăudata Italie unei selecţionate care şi-a arătat limitele contra Olandei, însă care a izbutit să treacă pragul grupelor.

Squadra Azzurra se pregăteşte deja pentru sferturile de finală, unde va înfrunta câştigătoarea dintre Belgia şi Portugalia.

Meciurile de sâmbătă

Ţara Galilor - Danemarca (sâmbătă, 26 iunie, ora 19:00, Amsterdam)

Italia - Austria (sâmbătă, 26 iunie, ora 22:00, Londra)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici