22 Martie: Ziua Mondială a Apei 2021

  • ONU are ca obiectiv să asigure apă potabilă pentru toată lumea până în 2030
  • 721 de milioane de oameni trăiesc în zone în care calitatea apei e „critică”
  • Anual, 14 miliarde de tone de deşeuri ajung în oceane
2584 afișări
Imaginea articolului 22 Martie: Ziua Mondială a Apei 2021

Sursa foto: profimedia

Am o ghicitoare pentru tine.

N-are miros, nici culoare,
E în râu, ocean şi mare,
În fântâni, lac şi izvoare,
Şi e veşnic curgătoare.

Cred că ţi-ai dat seama că răspunsul e „apa”. Ce nu ştiai probabil, e că azi e Ziua Mondială a Apei.

Tema de anul acesta a sărbătorii este „preţuirea apei”. Pentru că este o resursă finită în natură, ar trebui să avem mai multă grijă de ea.

La nivel global, peste 3 miliarde de oameni îşi pun sănătatea în pericol din cauză că apa pe care o folosesc nu vine din surse de încredere.

În Italia, Departamentul de Ştiinţă a vieţii şi a Mediului a pornit o campanie specială de curăţare a apelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de anul acesta.

ALESSANDRO NARDI, cercetător marin: Totul se învârte în jurul apei. Pentru mine apa e viaţa.

Stefania Gorbi, cercetător marin: Pasiunea mea a crescut cu timpul. Mulţumită muncii pe care o facem cu toată echipa, am reuşit să atingem rezultate importante, iar asta ne face să ne simţim foarte mândri.

Mai în glumă, mai în serios, o vorbă veche zice că „În vin e înţelepciune, în bere e libertate, iar în apă sunt bacterii”. Aşa că am face bine să economisim cât mai multă apă, să ne-o filtrăm singuri dacă putem şi să o preţuim în fiecare secundă în care ne bucurăm de ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici