Gala Premiilor Oscar 2021: „Nomadland" a luat Oscarul/ Filmul Colectiv nu a câştigat, dar a făcut istorie prin nominalizările sale/ A 93-a ediţie şi-a desemnat câştigătorii. LIVE TEXT

  • Gala premiilor Oscar 2021 nu a fost scutită de măsurile de prevenţie anti Covid
  • Organizatorii celei de-a 93-a gale a Premiilor Academiei Americane de Film au permis în premieră prezenţa fizică a actorilor la eveniment
  • Evenimentul din acest an a fost cel mai divers Oscar premiat din istorie
  • Pentru actorii nominalizaţi care nu au putut ajunge în Statele Unite, s-au deschis două locaţii în Paris şi Londra
  • Filmul Colectiv nu a câştigat la nicio categorie, cel mai bun lungmetraj internaţional şi cel mai bun lungmetraj documentar, dar a făcut istorie prin nominalizările sale la premiile Oscar
7388 afișări
Imaginea articolului Gala Premiilor Oscar 2021: „Nomadland" a luat Oscarul/ Filmul Colectiv nu a câştigat, dar a făcut istorie prin nominalizările sale/ A 93-a ediţie şi-a desemnat câştigătorii. LIVE TEXT

Sursa foto: profimedia

Ai avut emoţii pentru Colectiv, însă chiar dacă Alexander Nanau nu se va întoarce acasă cu trofeul, a scris istorie pentru România. Filmul ,,Nomadland'' a făcut şi el istorie fiind cel mai premiat film anul acesta la toate ceremoniile dedicate cinematografiei.

„Another Round” este câştigătorul categoriei „ Cel mai bun film internaţional”, iar „The Father” cu Anthony Hopkins, a fost premiat pentru cel mai bun scenariu adaptat şi pentru cel mai bun actor.

„Soul” a câştigat la categoria „cea mai bună animaţie”. „The Father” a fost premiat pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun actor. Cel mai original cântec a fost desemnat„Fight for you” din Judas and the back Messiah.

 

UPDATE 06:50

Oscar 2021. Cel mai bun actor: Anthony Hopkins pentru rolul interpretat în filmul “The Father”

UPDATE 06:45

Oscar 2021. Cea mai bună actriţă: Frances McDormand pentru rolul interpretat în filmul “Nomadland”

UPDATE 06:30

Oscar 2021. Cel mai bun film: "Nomadland"

UPDATE 06:21

Oscar 2021. Cel mai bun cântec original: “Fight for You” din filmul “Judas and the Black Messiah”

UPDATE 06:15

Oscar 2021. Cea mai bună coloană sonoră: "Soul"

UPDATE 05:45

Tyler Perry a primit premiul umanitar Jean Hersholt pentru implicarea sa în problemele de natură socială şi pentru munca sa neîncetată de a crea un mediu de lucru sigur în timpul pandemiei coronavirusului.

UPDATE 05:24

Oscar 2021. Cel mai bun montaj: "Sound of Metal"

UPDATE 05:17

Oscar 2021. Filmul "Mank" obţine 2 premii Oscar pentru „Cea mai bună imagine” şi „Cel mai bun design de producţie”.

UPDATE 05:10

Oscar 2021. Cea mai bună actriţă în rol secundar: Youn Yuh-jung  în “Minari”

UPDATE 05:05

Oscar 2021. Cele mai bune efecte vizuale: "Tenet"

UPDATE 04:42

Oscar 2021. Cel mai bun lungmetraj documentar: “My Octopus Teacher”

UPDATE 04:37

Oscar 2021. Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Colette”

UPDATE 04:28

Oscar 2021. Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Soul" 

UPDATE 04:20

Oscar 2021. Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: “If Anything Happens I Love You”

UPDATE 04:15

Oscar 2021. Cel mai bun scurtmetraj live-action: “Two Distant Strangers”

UPDATE 04:10 Lista câştigătorilor

Oscar 2021. Cel mai bun sunet: "Sound of Metal"

Oscar 2021. Cel mai bun regizor: Chloé Zhao cu filmul “Nomadland”

În cadrul galei a fost acordat premiul umanitar Jean Hersholt către ”Motion Picture and Television Fund” pentru ajutorul şi asistenţa acordată pe platourile de filmare din timpul producţiilor care au fost lansate pe parcursul pandemiei de coronavirus.

Oscar 2021. Cele mai bune costume: Ann Roth pentru "Ma Rainey's Black Bottom"

Oscar 2021. Cel mai bun machiaj şi coafură: "Ma Rainey's Black Bottom"

Oscar 2021. Cel mai bun actor în rol secundar: Daniel Kaluuya în "Judas and the Black Messiah"

Oscar 2021. Cel mai bun film străin: "Another Round"

Oscar 2021. Cel mai bun scenariu adaptat: "The Father"

Oscar 2021. Cel mai bun scenariu original: Emerald Fennell cu "Promising Young Woman"

 

ŞTIRE INIŢIALĂ

Gala premiilor Academiei Americane de Film, cunoscută drept Oscar pentru publicul larg, va fi puţin diferită anul acesta din cauza restricţiilor generate de Covid.

Evenimentul are loc concomitent în mai multe locaţii: două sunt în Los Angeles, Teatrul Dolby şi Union Station, o locaţie pentru actorii britanici se află la Londra şi încă un hub a fost deschis în Paris.

Indiferent cine va câştiga, lista nominalizărilor este una istorică. Evenimentul din acest an este cel mai divers Oscar premiat vreodată, cu nouă dintre cei 20 de nominalizaţi aflaţi în poziţia de a interpreta roluri ale unor minorităţi etnice.

Spre deosebire de anii precedenţi, nu va exista public iar organizatorii făcut toate demersurile ca să fie întrunite condiţiile sanitare necesare pentru ca actorii nominalizaţi să fie prezenţi pe covorul roşu.

Starurile se pregătesc pentru a-93-a gală a Premiilor Oscar, emoţiile sunt mari, iar în contextul pandemic actual, organizarea a fost o provocare şi pentru actori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici