1.000 de militari şi civili SUA vor sosi la baza Kogălniceanu, la sfârşitul lui iulie

Circa 1.000 de militari şi civili de la bazele SUA din Baumholder, Germania, şi Vicenza, Italia, vor sosi în iulie, la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru a participa la un exerciţiu care va dura două luni, informează Stars and Stripes în ediţia electronică de duminică.

2 afișări
Imaginea articolului 1.000 de militari şi civili SUA vor sosi la baza Kogălniceanu, la sfârşitul lui iulie

1.000 de militari şi civili SUA vor sosi la baza Kogălniceanu, la sfârşitul lui iulie

Desfăşurarea militarilor de la cele două baze în România constituie o etapă a primei misiuni de rotaţie în cadrul Joint Task Force-East, relatează Stars and Stripes.

Potrivit publicaţiei americane, circa 1.000 de militari şi civili vor lua parte timp de două luni la un exerciţiu menit să pregătească mobilizări mai ample de trupe, care ar putea avea loc în viitor în România şi Bulgaria.

Batalionul întâi, regimentul de artilerie 94, desfăşurat la Baumholder, în Germania, se va alătura trupelor româneşti şi bulgare pentru exerciţii, a declarat Thomas Saunders, purtător de cuvânt al U.S. Army Europe, la Heidelberg, Germania.

Primele trupe, însoţite de civili, vor sosi în România la sfârşitul lunii iulie pentru a se pregăti în vederea exerciţiului programat să se desfăşoare în perioada 17 august - 22 octombrie, la care vor participa de asemenea militari români şi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici