1 mort şi 30 de răniţi într-o explozie lângă aeroportul din San Francisco - FOTO, VIDEO

O explozie în apropiere de aeroportul internaţional din San Francisco a provocat joi seară incendierea mai multor locuinţe situate lângă o benzinărie. Cel puţin o persoană a decedat şi alte aproximativ 30 au fost rănite, potrivit autorităţilor locale şi martorilor oculari, iar 53 de locuinţe au fost distruse.

39 afișări
Imaginea articolului 1 mort şi 30 de răniţi într-o explozie lângă aeroportul din San Francisco - FOTO, VIDEO

1 mort şi 30 de răniţi într-o explozie lângă aeroportul din San Francisco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia ar fi survenit de-a lungul unei importante conducte subterane de gaz natural situate în cartierul rezidenţial San Bruno, în apropiere de aeroport, unde autorităţile locale au efectuat evacuări de urgenţă.

O persoană a decedat în urma exploziei, au confirmat oficiali de la morga comitatului San Mateo.

Peste 30 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă pentru a primi acolo îngrijiri medicale, a declarat un purtător de cuvânt al clinicii Kaiser Permanente Karl Sonkin.

"Este o adevărată tragedie. Facem tot posibilul pentru a îngriji oamenii", a spus el.

Cincizeci şi trei de locuinţe au fost distruse şi peste o sută au fost avariate în uriaşul incendiu care s-a extins joi seară după o puternică explozie într-un cartier rezidenţial de la periferia de sud a oraşului San Francisco, au declarat pompierii.

Dennis Haag, comandantul serviciilor de pompieri din cartierul San Bruno, în apropiere de aeroport, a confirmat moartea unei persoane. El a evocat şi distrugerile în urma exploziei cauzate, se pare, de spargerea unei importante conducte de gaze naturale.

Haag a afirmat că serviciile de urgenţă au nevoie de timp, "cel puţin până mâine (vineri) după-amiază, pentru a efectua cercetări complete" în zona devastată.

"Am auzit un sunet similar celui produs de unui avion zburând la joasă altitudine, apoi deodată casa a început să tremure", a povestit Tina DiIoia, care se afla, cu bebeluşul său, în apartamentul său din localitatea San Bruno, la periferia de sud a oraşului San Francisco, în momentul producerii exploziei, la aproximativ 800 de metri distanţă.

"Apoi a avut loc o altă explozie. Am ieşit afară şi din cer cădeau resturi de dărâmături", a adăugat ea.

Mai mulţi martori descriau flăcările ca o uriaşă "sferă de foc".

Video stirileprotv.ro


"S-ar spune că toată vecinătatea este în flăcări", a spus DiIoia, în timp ce părăsea oraşul, împreună cu soţul său şi bebeluşul lor.

Explozia a survenit în apropiere de aeroport, ceea ce a generat temeri privind un posibil atentat, înainte de comemorarea a nouă ani, sâmbătă, a atentatelor de la 11 septembrie. Nicio informaţie nu susţine însă o astfel de ipoteză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici