Acordul ONU   10 milioane de tone de produse agricole au plecat joi din porturile ucrainene

Şapte nave care transportă 10 milioane de tone de produse agricole ucrainene au părăsit joi dimineaţa porturile Ucrainei de la Marea Neagră.

214 afișări
Imaginea articolului 10 milioane de tone de produse agricole au plecat joi din porturile ucrainene

FOTO Twitter

Şapte nave care transportau 10 milioane de tone de produse agricole ucrainene au părăsit în această dimineaţă porturile de la Marea Neagră, a anunţat Ministerul Infrastructurii din Ucraina, potrivit Sky News.

Navele au plecat din porturile Odessa, Chornomorsk şi Pivdenny către ţări din Asia şi Europa. Autorităţile au precizat pe Telegram că produsele au fost trimise în 43 de ţări, inclusiv în Oman şi China.

Transporturile s-au revigorat după ce Rusia a anunţat miercuri că revine în acordul de export de cereale negociat de ONU şi Turcia. La sfârşitul săptămânii, Moscova s-a retras din acord susţinând că Ucraina a efectuat un „atac terorist" asupra flotei sale din Marea Neagră.

Acordul ONU permite expedierea a milioane de tone de cereale ucrainene prin porturile blocate şi are ca scop să ajute la evitarea unei crize alimentare în ţările sărace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici