11 elevi de la o şcoală pentru nevăzători din Uganda au murit carbonizaţi după un incendiu

11 elevi de la o şcoală pentru nevăzători din Uganda au murit carbonizaţi după ce un incendiu a cuprins dormitorul în care dormeau. Şase copii sunt internaţi în spital în stare gravă, cu arsuri.

134 afișări
Imaginea articolului 11 elevi de la o şcoală pentru nevăzători din Uganda au murit carbonizaţi după un incendiu

FOTO Twitter

Tinerii au fost blocaţi înăuntru şi nu au putut scăpa deoarece ferestrele clădirii erau antiefracţie, a declarat pentru AFP un ministru.

Dezastrul s-a produs la primele ore ale zilei de marţi la Şcoala Salama pentru nevăzători din districtul Mukono, la est de capitala Kampala.

"Elevii au fost arşi în întregime şi vom face teste ADN pentru a le stabili identitatea", a declarat şefa securităţii districtului Mukono şi reprezentanta preşedintelui, Fatuma Ndibasa.

Ea a precizat că în căminul care a luat foc se aflau 21 de fete.

"Dar trei au reuşit să scape, 11 au murit şi şase sunt internate cu răni grave, o altă fată a avut răni minore".

Directorul şcolii, Francis Kirube, care este, de asemenea, nevăzător, a declarat că unii băieţi de la şcoală dormeau într-o cameră de lângă cămin, astfel că autorităţile încă încearcă să stabilească identitatea celor care au murit.

"Din păcate, am descoperit că ferestrele dormitorului în care dormeau erau asigurate împotriva efracţiei, contrar unei directive guvernamentale. Aşa că elevii nu au putut scăpa de foc şi au ars", a declarat pentru AFP ministrul pentru persoanele cu dizabilităţi, Hellen Grace Asamo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici