11 universităţi româneşti vor semna acorduri de colaborare cu universităţi din Cuba

Ministerul Educaţiei a anunţat luni că a semnat un acord de cooperare cu Ministerul Învăţământului Superior din Cuba, în cadrul căruia 11 universităţi româneşti vor colabora cu instituţii similare din Cuba.

758 afișări
Imaginea articolului 11 universităţi româneşti vor semna acorduri de colaborare cu universităţi din Cuba

11 universităţi româneşti vor semna acorduri de colaborare cu universităţi din Cuba

Ministrul Învăţământului Superior din Cuba, Jose Ramon Saborido Loidi, se află în vizită în România alături de o delegaţie de 12 rectori ai universităţilor din Cuba.

Ministerul Educaţiei notează că aceasta este prima vizită a unui ministru cubanez al educaţiei în România, fiind şi primul membru al Guvernului cubanez care vizitează România după 1990.

Cei doi miniştri au semnat un program de cooperare în domeniul învăţământului superior, document care reprezintă cadrul necesar pentru continuarea cooperării între instituţiile de învăţământ superior din România şi Cuba pe teme de interes comun.

„Programul de cooperare prevede, de asemenea, acordarea, în regim reciproc, de burse de studii pentru toate ciclurile universitare în domenii de interes comun”, arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei într-un comunicat.

Luni au fost semnate deja 18 acorduri bilaterale de cooperare cu universităţi din Cuba. Universităţile româneşti care au semnat acorduri bilaterale sunt: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi si Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

În zilele următoare se vor semna alte 20 de acorduri bilaterale de către Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie „George Emil Palade’’ din Târgu Mureş, Universitatea „1 decembrie’’ din Alba Iulia, Universitatea „Ştefan cel Mare’’ din Suceava, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

În total, 11 universităţi româneşti vor semna acorduri de colaborare cu 12 universităţi cubaneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici