13.000 de decese asociate Covid în China, între 13 şi 19 ianuarie

China a anunţat aproape 13.000 de decese asociate Covid în spitale între 13 şi 19 ianuarie, după ce un înalt oficial din sănătate a declarat că marea majoritate a populaţiei a fost deja infectată de virus.

213 afișări
Imaginea articolului 13.000 de decese asociate Covid în China, între 13 şi 19 ianuarie

13.000 de decese asociate Covid în China, între 13 şi 19 ianuarie

Cu o săptămână mai devreme, China a declarat că aproape 60.000 de persoane au murit cu Covid în spitale până la 12 ianuarie, dar datele sunt privite cu scepticism.

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din China a declarat sâmbătă că 681 de pacienţi spitalizaţi au murit din cauza insuficienţei respiratorii cauzate de infecţia cu coronavirus şi 11.977 au murit din cauza altor boli combinate cu o infecţie în perioada respectivă, relatează AFP.

Cifrele nu îi includ pe cei care au murit din cauza virusului la acasă.

Airfinity, o firmă independentă de prognoză, a estimat că decesele zilnice cauzate de Covid în China vor atinge un vârf de aproximativ 36.000 în timpul vacanţei de Anul Nou Lunar. Firma a estimat, de asemenea, că peste 600.000 de persoane au murit din cauza acestei boli de când China a renunţat la politica zero Covid, în decembrie.

Zeci de milioane de oameni au călătorit în ultimele zile în întreaga ţară pentru reuniunile mult aşteptate cu familiile pentru a marca cea mai mare sărbătoare din calendarul lunar, care a căzut duminică, ceea ce duce la temeri privind noi focare de epidemii.

Wu Zunyou, epidemiolog şef al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a declarat că ţara nu va avea parte de un al doilea val de infecţii în următoarele două-trei luni, deoarece aproape 80% din populaţie a fost deja infectată cu virusul.

Autorităţile de transport din China au estimat că peste două miliarde de călătorii vor fi efectuate în această lună şi până în februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
covid,
virus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici