13 persoane au murit şi 251 au fost rănite în urma unei scurgeri de gaze toxice în Iordania VIDEO

  • 13 persoane au murit şi 251 au fost rănite în urma unei scurgeri gaze toxice dintr-un rezervor din portul Aqaba din Iordania, au anunţat luni oficiali şi presa de stat.
  • Autorităţile le-au cerut oamenilor să închidă ferestrele şi să rămână în case.
664 afișări
Imaginea articolului 13 persoane au murit şi 251 au fost rănite în urma unei scurgeri de gaze toxice în Iordania VIDEO

Captură video Aqaba/Twitter

Scurgerea a avut loc după ce un rezervor plin cu 25 de tone de gaze toxice care era exportat în Djibouti a căzut în timpul transportului, au declarat oficialii citaţi de Reuters.

O înregistrare video postată pe pagina de Twitter a televiziunii de stat arată cum un rezervor de stocare cade şi se izbeşte de puntea unei nave. Gazul de culoare galbenă se ridică în aer, iar oamenii fug.

Autorităţile sanitare din oraş au cerut locuitorilor să închidă ferestrele şi să rămână în casele lor, potrivit televiziunii de stat.

Echipe specializate se ocupă în continuare de incident, a precizat serviciul de protecţie civilă pe pagina sa de Facebook. Avioane de evacuare au fost trimise în Aqaba, a precizat televiziunea de stat.

Premierul Bisher al-Khasawneh a sosit la Aqaba şi s-a îndreptat spre un spital unde sunt trataţi unii dintre răniţi, a anunţat televiziunea de stat.

Al-Khasawneh a format, de asemenea, o echipă de anchetă a incidentului, prezidată de ministrul de interne, a declarat televiziunea de stat, citând ministrul informaţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici