14 morţi şi 91 de răniţi în confruntările de miercuri din Thailanda - VIDEO

Paisprezece persoane au fost ucise miercuri şi 91 au fost rănite, în urma intervenţiei forţelor de ordine asupra zonei unde s-au adunat "cămăşile roşii" şi în cursul confruntărilor care au urmat la Bangkok, au anunţat joi serviciile de intervenţie.

14 afișări
Imaginea articolului 14 morţi şi 91 de răniţi în confruntările de miercuri din Thailanda - VIDEO

14 morţi şi 91 de răniţi în confruntările de miercuri din Thailanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victimele au fost ucise fie în timpul intervenţiei şi ciocnirilor care au urmat, în situaţia în care armata a luat măsuri pentru a recăpăta controlul asupra bulevardelor ocupate de "cămăşile roşii", fie în violenţele care s-au declanşat după predarea unor lideri ai manifestanţilor.

Un jurnalist italian se numără între victime. Alţi patru străini au fost răniţi, care erau de asemenea jurnalişti.

Criza, care a început prin manifestaţii paşnice la jumătatea lunii martie, a provocat în total moartea a 82 de persoane şi rănirea altor 1.800, mai multe decât în timpul ciocnirilor din 1992, soldate cu circa 50 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici