16 august 1858 - James Buchanan şi regina Victoria îşi transmit mesaje prin telegraf. Începe o ,,relaţie specială" între Statele Unite şi Regatul Unit la 75 ani după revoluţia americană

Dacă în prezent, preşedintele american Joe Biden îl poate suna oricând pe regele Charles al III-lea al Marii Britanii, conversaţiile la distanţă erau mai dificile în urmă cu aproximativ 160 ani. Mesajul reginei Victoria a fost un salut de 98 de cuvinte, în care l-a felicitat pe preşedintele american James Buchanan pentru succesul comun al celor două ţări la construirea cablului telegrafic.

400 afișări
Imaginea articolului 16 august 1858 - James Buchanan şi regina Victoria îşi transmit mesaje prin telegraf. Începe o ,,relaţie specială" între Statele Unite şi Regatul Unit la 75 ani după revoluţia americană

Public Domain

Mesajul a durat aproape 16 ore să fie trimis prin cablul de o lungime de 3.200 km, care conecta America de Nord Britanică de Irlanda.

 Mesajul lui Buchanan a fost un răspuns de 67 de cuvinte, în care i-a mulţumit reginei Victoria pentru mesajul ei amabil şi a exprimat speranţa că acest cablu va fi un mijloc de promovare a păcii şi prieteniei între naţiuni².

Cablul telegrafic transatlantic a fost o realizare tehnologică impresionantă, care a fost posibilă datorită eforturilor a patru oameni: Benjamin Franklin, S.F.B. Morse, Cyrus Field şi Hans Christian Oersted. Ei sunt reprezentaţi într-o ilustraţie care însoţeşte mesajele telegrafice. 

Din păcate, cablul telegrafic a încetat să funcţioneze după câteva săptămâni, din cauza unor probleme tehnice şi a unor curenti electrici prea puternici. A fost nevoie de încă opt ani până când s-a reuşit instalarea unui cablu telegrafic transatlantic care să ofere o comunicare fiabilă între Europa şi America de Nord, potrivit CNBCTV

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici