19 români, arestaţi în Spania pentru că şi-au exploatat 27 de compatrioţi

Nouăsprezece români au fost arestaţi la Barcelona (nord-est) şi în apropiere de Valencia (est), fiind bănuiţi că şi-au exploatat 27 de compatrioţi, obligându-i să muncească sau să cerşească, a anunţat vineri Ministerul de Interne.

30 afișări
Imaginea articolului 19 români, arestaţi în Spania pentru că şi-au exploatat 27 de compatrioţi

19 români, arestaţi în Spania pentru că şi-au exploatat 27 de compatrioţi

Cei 27 de români care erau ţinuţi captivi în două apartamente din Faura, în apropiere de Valencia, au fost eliberaţi de poliţie.

"Victimele erau recrutate în România, cu promisiuni false privind un loc de muncă şi erau ulterior obligate să muncească, fără a fi plătite şi fiind private de libertate", se arată într-un comunicat al ministerului.

"În plus, când nu aveau de lucru, erau obligaţi să cerşească", se adaugă în comunicat. "Trăiau înghesuiţi, în condiţii inumane, în două apartamente şi nu au scăpat de teama unor represalii", potrivit sursei.

Ancheta a fost demarată după ce doi români s-au plâns că au fost ţinuţi ostatici la Alicante (sud-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici