24 iulie 1917 - Este judecată Mata Hari pentru spionaj

Începe procesul la Paris a dansatoarei exotice olandeze Mata Hari pentru că ar fi spionat pentru Germania şi acuzată că a provocat astfel moartea a 50.000 de soldaţi.

611 afișări
Imaginea articolului 24 iulie 1917 - Este judecată Mata Hari pentru spionaj

Public Domain

Margaretha Geertruida MacLeod (născută la 7 august 1876), mai cunoscută sub numele de scenă Mata Hari, a fost o dansatoare exotică şi curtezană olandeză. Asta era ea în viaţa de zi cu zi, dar avea o latură ascunsă de femeie fatală. 

Ea a fost condamnată pentru că a servit ca spion pentru Germania în timpul Primului Război Mondial

Pe 17 octombrie 1917 a fost executată prin împuşcare în Franţa  Povestea ei a servit ca sursă de inspiraţie pentru multe cărţi, filme şi alte lucrări.

S-a spus că a fost condamnată şi condamnată la moarte pentru că Armata Franceză avea nevoie de un ţap ispăşitor, şi că dosarele folosite pentru a-i asigura condamnarea conţineau mai multe falsificări.  Unii au afirmat chiar că Mata Hari nu ar fi putut fi spion şi era nevinovată.

Capul ei a fost îmbălsămat şi păstrat la Muzeul de Anatomie din Paris, fiind dat dispărut din 1954.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici