28 de milioane de dolari sau 45.000 pe secundă pentru o călătorie în spaţiu alături de Jeff Bezos. Atât a costat locul scos la licitaţie

  • Câştigătorul a plătit 28 de milioane de dolari (20 de milioane de lire sterline) la o licitaţie organizată sâmbătă.
  • Oferta finală de 28 de milioane de dolari echivalează cu aproximativ 45.000 de dolari pentru fiecare secundă de zbor.
  • Jeff Bezos are o avere netă de 186,2 miliarde de dolari (131,5 miliarde de lire sterline), potrivit revistei Forbes.
758 afișări
Imaginea articolului 28 de milioane de dolari sau 45.000 pe secundă pentru o călătorie în spaţiu alături de Jeff  Bezos. Atât a costat locul scos la licitaţie

28 de milioane de dolari pentru o călătorie în spaţiu alături de Jeff Bezos. Atât a costat locul scos la licitaţie

S-a ocupat locul pentru primul zbor de turism spaţial cu o nouă capsulă a companiei Blue Origin alături de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, notează BBC.
 
Fericitul câştigător a plătit 28 de milioane de dolari (20 de milioane de lire sterline) la o licitaţie organizată sâmbătă, iar Blue Origin a postat pe Twitter că identitatea celui care va pleca în spaţiu va fi dezvăluită în următoarele săptămâni. Licitaţia, la care au participat 20 de persoane, a durat mai puţin de 10 minute, iar preţul de plecare a fost de 4,8 milioane de dolari.
 
Oferta finală de 28 de milioane de dolari echivalează cu aproximativ 45.000 de dolari pentru fiecare secundă de zbor.
 
„Suma licitată câştigătoare va fi donată fundaţiei Blue Origin, @ClubforFuture”, a scris pe Twitter Blue Origin.
 
Ceilalţi doi membri ai echipajului zborului care va avea loc pe 20 iulie sunt Mark, fratele lui Bezos, şi un alt călător.
 
Jeff  Bezos are o avere netă de 186,2 miliarde de dolari (131,5 miliarde de lire sterline), potrivit revistei Forbes, fiind considerat cel mai bogat om din lume.
 
„Pe 20 iulie, voi face această călătorie cu fratele meu,” a scris el într-o postare pe Instagram la începutul acestei săptămâni. „Cea mai mare aventură, cu cel mai bun prieten al meu”.
 
Potrivit site-ului Blue Origin, compania intenţionează să îşi lanseze pasagerii la mai mult de 100 km deasupra suprafeţei Pământului, permiţându-le să experimenteze microgravitaţia. Călătoria va dura aproximativ 10 minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici