35 de cadavre au fost găsite în interiorul unei fântâni după prăbuşirea unui templu indian

  • Treizeci şi cinci de cadavre au fost găsite în interiorul unei fântâni la un templu hindus din centrul Indiei, după ce zeci de oameni au căzut în apa noroioasă când capacul fântânii s-a prăbuşit, au declarat vineri oficialii.
  • Videoclipul prăbuşirii de joi la complexul templului din Indore, statul Madhya Pradesh, a arătat haosul după aceea, cu oameni grăbindu-se spre ieşiri
  • Un excavator a doborât un zid al templului vechi de zeci de ani pentru a ajuta oamenii să fugă.
805 afișări
Imaginea articolului 35 de cadavre au fost găsite în interiorul unei fântâni după prăbuşirea unui templu indian

35 de cadavre au fost găsite în interiorul unei fântâni după prăbuşirea unui templu indian

Aproape 140 de salvatori, inclusiv personalul armatei, au folosit frânghii şi scări pentru a scoate cadavrele din fântână după ce au pompat apa. O potecă îngustă şi molozul din fântână au îngreunat sarcina.
 
Martorii au spus că o mulţime mare de devoţi s-au înghesuit în templu pentru a îndeplini un ritual de foc şi a sărbători festivalul pentru zeitatea Rama.
 
Zeci de oameni au căzut în apă când structura de deasupra puţului s-a prăbuşit şi au fost acoperite de moloz, a declarat comisarul de poliţie Makrand Deoskar.
 
Kantibhai Patel, preşedintele unei asociaţii de rezidenţi, a declarat reporterilor că autorităţile au întârziat să reacţioneze, iar prima ambulanţă a ajuns la faţa locului la o oră după alertă, scrie AP
 
Se pare că structura a cedat pentru că nu a putut face faţă greutăţii mulţimii mari, a declarat cel mai înalt oficial ales al statului, Shivraj Singh Chauhan. Acesta a ordonat o anchetă.
 
Până acum am recuperat 35 de cadavre şi operaţiunea de salvare continuă”, a spus Ilayaraja T., administrator raional. Efortul a continuat astăzi.
 
O echipă de salvatori ai armatei s-a alăturat operaţiunii joi seară. Ziarul The Times of India a raportat că lucrările de salvare au fost accelerate după ce camerele subacvatice au arătat corpuri plutind în apele noroioase ale fântânii.
 
Chauhan a spus că 33 dintre cadavre au fost identificate şi o persoană nu a fost găsită. Şaisprezece dintre persoanele rănite au rămas internate vineri.
 
Autorităţile templului încetaseră să mai folosească fântâna cu ani în urmă şi acoperiseră gura cu grătare de fier şi plăci.
 
În ianuarie, autorităţile municipale le-au ordonat proprietarilor templului să îndepărteze capacul fântânii deoarece era o structură nesigură şi neautorizată, dar autorităţile templului au ignorat avertismentul, a spus ziarul.
 
Prăbuşirile clădirilor sunt frecvente în India din cauza construcţiei proaste şi a nerespectării reglementărilor.
 
În octombrie, un pod suspendat cu cablu vechi de un secol s-a prăbuşit într-un râu în statul de vest Gujarat, trimiţând sute de oameni să se cufunde în apă şi ucigând cel puţin 132 într-unul dintre cele mai grave accidente din ţară din ultimul deceniu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici