55 de marinari chinezi ar fi murit în Marea Galbenă, după ce submarinul lor nuclear ar fi fost prins într-o capcană destinată navelor britanice de submersie

Cincizeci şi cinci de marinari chinezi ar fi murit după ce submarinul lor nuclear ar fi fost prins într-o capcană menită să prindă navele britanice de submersie în Marea Galbenă.

7395 afișări
Imaginea articolului 55 de marinari chinezi ar fi murit în Marea Galbenă, după ce submarinul lor nuclear ar fi fost prins într-o capcană destinată navelor britanice de submersie

55 de marinari chinezi ar fi murit în Marea Galbenă, după ce submarinul lor nuclear ar fi fost prins într-o capcană destinată navelor britanice de submersie

Potrivit unui raport secret al Marii Britanii, marinarii au murit în urma unei defecţiuni catastrofale a sistemelor de oxigen ale submarinului, care a otrăvit echipajul.
 
Căpitanul submarinului '093-417' al Marinei chineze PLA s-ar fi aflat printre cei decedaţi, la fel ca alţi 21 de ofiţeri.
 
Oficial, China a negat că incidentul a avut loc. De asemenea, se pare că Beijingul a refuzat să solicite asistenţă internaţională pentru submarinul său lovit.
 
În raportul britanic privind misiunea fatală se precizează: "Serviciile de informaţii raportează că pe 21 august a avut loc un accident la bordul navei în timpul unei misiuni în Marea Galbenă. Incidentul a avut loc la ora locală 08:12 şi a dus la moartea a 55 de membri ai echipajului: 22 ofiţeri, 7 cadeţi ofiţeri, 9 subofiţeri, 17 marinari. Printre morţi se numără şi căpitanul colonelul Xue Yong-Peng. Din informaţiile noastre, moartea a fost cauzată de hipoxie din cauza unei defecţiuni a sistemului de pe submarin. Submarinul a lovit un obstacol format dintr-un lanţ şi o ancoră folosit de marina chineză pentru a prinde în capcană submarinele americane şi cele aliate. Acest lucru a dus la defecţiuni ale sistemelor care au necesitat şase ore pentru a fi reparate şi pentru a aduce nava la suprafaţă. Sistemul de oxigen de la bord a otrăvit echipajul după o defecţiune catastrofală”.
 
Deocamdată nu există nicio confirmare a presupusei pierderi a submarinului chinezesc în domeniul public. Beijingul a respins speculaţiile din surse deschise cu privire la incident ca fiind 'complet false', în timp ce Taiwanul a negat, de asemenea, rapoartele de pe internet, relatează DailyMail.
 
Un ofiţer britanic a oferit următoarea explicaţie: "Este plauzibil că acest lucru s-a întâmplat şi mă îndoiesc că chinezii ar fi cerut sprijin internaţional din motive evidente.
 
'Dacă au fost prinşi în sistemul de reţele şi bateriile submarinului erau descărcate în mod plauzibil, atunci, în cele din urmă, purificatoarele de aer şi sistemele de tratare a aerului ar fi putut ceda.
 
'Care ar fi revenit la sisteme secundare şi, ulterior şi plauzibil, nu ar fi reuşit să menţină aerul. Ceea ce a dus la asfixiere sau otrăvire.
 
'Avem un kit care absoarbe co2 şi generează oxigen într-o astfel de situaţie. Este probabil ca alte naţiuni să nu dispună de acest tip de tehnologie'.
 
Raportul britanic, care se bazează pe informaţii din domeniul apărării, este ţinut la un nivel de clasificare ridicat.
 
Submarinele chinezeşti de tip 093 au intrat în serviciu în ultimii 15 ani. Navele au o lungime de aproape 107 metri şi sunt înarmate cu torpile. Submarinele Type 093 se numără printre cele mai moderne submarine ale Chinei şi sunt cunoscute pentru nivelul lor de zgomot redus.
 
Se pare că scufundarea a avut loc în apele din largul provinciei chineze Shandong.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici