6.000 de turişti sunt blocaţi pe o navă de croazieră din Italia din cauza a doi chinezi suspectaţi de coronavirus. VIDEO

Două persoane din China au fost plasate în carantină la bordul unei nave de croazieră, în Italia, din cauza suspiciunilor de infectare cu noul virus gripal, iar alte mii de pasageri ai vasului au interdicţie temporară de a coborî în port, afirmă surse citate de agenţia de presă ANSA.

2550 afișări
Imaginea articolului 6.000 de turişti sunt blocaţi pe o navă de croazieră din Italia din cauza a doi chinezi suspectaţi de coronavirus. VIDEO

6.000 de turişti sunt blocaţi pe o navă de croazieră din Italia din cauza a doi chinezi suspectaţi de coronavirus. VIDEO. Sursă foto: Profimedia

Doi turişti, soţ şi soţie, din Hong Kong sunt în carantină în cabinetul medical al unei nave de croazieră a companiei Costa Crociere, ancorată în Portul Civitavecchia, situat la nord de Roma. Femeia are febră şi alte "simptome slabe de gripă", iar bărbatul nu prezintă niciun simptom, au declarat sursele citate.

Autorităţile italiene aşteaptă rezultatele analizelor ambilor pacienţi, pentru a stabili dacă au virusul gripal apărut în oraşul chinez Wuhan.

Cei doi soţi au venit cu avionul din Hong Kong la Milano pe 25 ianuarie, după care au urcat pe nava de croazieră în Portul Savona. Pe navă sunt în total 751 de turişti chinezi.

În total, la bordul vasului de croazieră Costa Smeralda sunt circa 6.000 de pasageri, care nu au primit încă permisiunea de a coborî în port. Înainte de a ajunge în Portul Civitavecchia, nava s-a aflat în Savona, Marsilia, Barcelona şi Palma de Mallorca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici