700 ce observatori internaţionali vor monitoriza alegerile prezidenţiale din Rusia

Preşedintele Comisiei Electorale ruse, Vladimir Ciurov, a anunţat vineri că Rusia va invita 700 de observatori internaţionali la alegerile prezidenţiale din martie, un număr dublu faţă de scrutinul prezidenţial din 2008, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

117 afișări
Imaginea articolului 700 ce observatori internaţionali vor monitoriza alegerile prezidenţiale din Rusia

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia va invita până la 700 de observatori internaţionali să monitorizeze votul privind alegerea preşedintelui, inclusiv 200 din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), constituind astfel cel mai mare grup de monitorizare din Europa, conform lui Vladimir Ciurov.

OSCE a reclamat numeroase nereguli în timpul alegerilor parlamentare din 4 decembrie din Rusia, considerând că aceste nereguli au fost în favoarea partidului Rusia Unită, condus de premierul Vladimir Putin.

Această organizaţie a boicotat alegerile prezidenţiale din 2008 din cauza unui dezacord cu Rusia privind numărul observatorilor şi activitatea misiunii.

Pe lângă reprezentanţii OSCE, vor mai lua parte la monitorizare 40 de observatori din partea Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi 30 din partea Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai.

Analiştii consideră că victoria lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale este aproape sigură.

"Kremlinul şi Guvernul sunt sigure că oricum va câştiga Putin", a declarat pentru cotidianul Kommersant Aleksei Makarkin, director adjunct al Centrului pentru Tehnologii Politice. "De ce să nu invite occidentul să vină să vadă cât de elegant îi va devansa pe Ziuganov şi Jirinovski?", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici