95 de copii, ucişi în bombardamentele americane din Afganistan - GALERIE FOTO

Nouăzeci şi cinci dintre cei 140 de civili ucişi în perioada 4-5 mai în bombardamentele americane din vestul Afganistanului aveau mai puţin de 18 ani, a anunţat, miercuri, un oficial local, citând o anchetă oficială a Guvernului afgan.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului 95 de copii, ucişi în bombardamentele americane din Afganistan - GALERIE FOTO

95 de copii, ucişi în bombardamentele americane din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Comisia de anchetă ordonată de preşedintele afgan Hamid Karzai anunţase luni că 140 de civili au fost ucişi în aceste raiduri, conduse la 4 şi 5 mai în provincia Farah, fără a preciza numărul de copii şi adolescenţi.

"Nouăzeci şi cinci de copii de mai puţin de 18 ani au fost ucişi", a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei, Farid Ahmad Ayobi, precizând că 65 dintre cei 140 de morţi erau femei. Aceste bombardamente s-au mai soldat cu rănirea a 25 de persoane şi cu distrugerea a 15 case, potrivit comisiei, a adăugat el.

Guvernul afgan a plătit compensaţii familiilor morţilor şi răniţilor, a precizat el.

Alţi oficiali locali au afirmat că peste 90 de civili ucişi erau minori, în aceste bombardamente care vizau insurgenţii talibani.

Membrii comisiei de anchetă nu au putut fi contactaţi miercuri pentru a confirma informaţiile.

Bilanţul de 140 de civili ucişi face ca aceste bombardamente să fie cele mai sângeroase pentru civili, de la începutul intervenţiei militare internaţionale în Afganistan, conduse de către Statele Unite la sfârşitul lui 2001 pentru înlăturarea regimului taliban, după atentatele din 11 septembrie.

Comisia de anchetă numită de Karzai, condusă de şeful Statului-Major al armatei afgane, generalul Bismullah Khan, a anunţat luni că şi-a terminat lucrările, stabilind că "140 de civili au fost ucişi, 25 răniţi şi 12 case distruse" în aceste raiduri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici