A doua zi a negocierilor de la Geneva nu au adus un acord asupra programului nuclear iranian: "Nu au înregistrat niciun progres"

Şeful negociatorilor iranieni în dosarul nuclear, Abbas Araghchi, a declarat joi că nu a fost înregistrat "niciun progres" în a doua zi a negocierilor de la Geneva pe tema programului nuclear al Iranului.

139 afișări
Imaginea articolului A doua zi a negocierilor de la Geneva nu au adus un acord asupra programului nuclear iranian: "Nu au înregistrat niciun progres"

Negocierile asupra programului nuclear iranian nu au înregistrat "niciun progres" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu a fost înregistrat niciun progres" în eliminarea dezacordurilor dintre Iran şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania), a declarat Abbas Araghchi, citat de agenţia Mehr.

Anterior, Araghchi a afirmat că Iranul nu va accepta vreun acord cu marile puteri în dosarul nuclear dacă acesta nu conţine dreptul la îmbogăţirea uraniului.

În opinia lui Araghchi, "principalul obstacol (pentru avansarea discuţiilor de la Geneva) este lipsa de încredere din cauza a ceea ce s-a întâmplat la ultima reuniune", când Grupul 5+1 a propus înăsprirea proiectului de acord în ultima zi a rundei de negocieri din perioada 7-9 noiembrie.

Iranul este acuzat de Israel şi occidentali că vrea să se doteze cu bomba atomică sub acoperirea unui program nuclear civil, o ipoteză dezminţită de Republica Islamică. O primă rundă de negocieri s-a încheiat pe 9 noiembrie la Geneva fără semnarea unui acord.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici