A fost ales noul preşedinte al Interpolului

Sud-coreeanul Kim Jong Yang a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al Agenţiei Internaţionale de Poliţie Interpol, a anunţat pe Twitter organismul internaţional, relatează Reuters.

1593 afișări
Imaginea articolului A fost ales noul preşedinte al Interpolului

A fost ales noul preşedinte al Interpolului

Kim, care în prezent ocupă funcţia de preşedinte interimar, a fost ales pentru un mandat de doi ani în cadrul congresului anual al organismului care a avut loc în Dubai.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat marţi că îl susţine pe Kim, un ofiţer de poliţie din Coreea de Sud, care l-a înlocuit pe fostul preşedinte Meng Hongwei. Acesta a demisionat recent, fiind arestat la întoarcerea sa în China pentru acuzaţii de corupţie.

"Îl susţinem în mod ferm pe Kim Jong Yang, care serveşte drept preşedinte interimar" al Interpol, organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, a declarat Pompeo.

"Încurajăm toate naţiunile şi organizaţiile care fac parte din Interpol şi respectă statul de drept să aleagă un lider cu credibilitate şi integritate (...) Credem că domnul Kim este acela", a adăugat oficialul american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici