A fost arestat suspectul care a vrut să îl otrăvească pe Trump. Este vorba despre o femeie

  • Un suspect a fost arestat după ce a trimis un plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump.
  • Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă când a fost arestată, potrivit presei americane.
  • Ricina este de 6.000 de ori mai puternică decât cianura şi este fatală chiar şi în doze mici dacă este înghiţită, inhalată sau injectată.
1280 afișări
Imaginea articolului A fost arestat suspectul care a vrut să îl otrăvească pe Trump. Este vorba despre o femeie

Profimedia

Un suspect a fost arestat după ce a trimis un plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump, au declarat autorităţile duminică (20 septembrie). 
 
"Confirm că s-a făcut o arestare la Peace Bridge din Buffalo, New York", a declarat un oficial vamal, referindu-se la podul care leagă Canada de statul New York. "Ancheta este în curs", a adăugat el, potrivit Le Figaro.
 
Suspectul este o femeie care avea asuora sa o armă când a fost arestată, a informat presa americană. 
 
Un oficial guvernamental a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că luni ar fi programată o înfăţişare în instanţă.
 
Presa americană anunţase sâmbătă că autorităţile interceptaseră un plic care conţinea ricină şi era adresat lui Donald Trump. Plicul fusese descoperit la începutul săptămânii şi nu ajunsese la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi a televiziunii CNN. Ziarul susţine că scrisoarea a fost trimisă din Canada.
 
Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi sortată în depozite lângă Washington. Conform CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul dintre aceste depozite, fiind confirmată prezenţa ricinei.
 
Ricina este de 6.000 de ori mai puternică decât cianura şi este fatală chiar şi în doze mici dacă este înghiţită, inhalată sau injectată, provocând insuficienţa organelor şi nu există antidot împotriva ei.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici