A murit liderul unui cult maoist care a violat adepţi şi şi-a ţinut fiica în captivitate 3 decenii

Un lider al unui cult maoist care a violat adepţi şi şi-a ţinut fiica captivă timp de trei decenii a murit în închisoare. „Guru” inventase o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale.

2984 afișări
Imaginea articolului A murit liderul unui cult maoist care a violat adepţi şi şi-a ţinut fiica în captivitate 3 decenii

Sursa foto: AP

Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarăşul Bala", a desfăşurat o campanie „brutală" de violenţă şi „degradare sexuală" împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunţă Sky News.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiţiei pentru Sky News.

În timpul procesului a ieşit la iveală că spăla creierele adepţilor săi, făcându-i să creadă că are puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu. Ba chiar a inventat o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale dacă el nu este ascultat.

A avut o fiică cu una dintre adeptele sale, care a fost apoi ţinută prizonieră timp de 30 de ani. A fost bătută, i s-a interzis să cânte şi nu i s-a permis să meargă la şcoală sau să-şi facă prieteni. Mai târziu, ea s-a descris ca fiind o „femeie din umbră" care a fost ţinută ca o „pasăre în colivie".

În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime faţă de un copil sub 16 ani, detenţie falsă şi două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

El a fost încarcerat pentru 23 de ani în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici