A supravieţuit în trei lagăre naziste în al Doilea Război Mondial, dar a murit sub bombele de "denazificare" ale lui Putin din Ucraina

A supravieţuit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial lagărului de concentrare nazist Buchenwald, lagărului Dora-Mittelbau, Bergen-Belsen, dar a murit sub bombele de "denazificare" ale lui Putin.

1606 afișări
Imaginea articolului A supravieţuit în trei lagăre naziste în al Doilea Război Mondial, dar a murit sub bombele de "denazificare" ale lui Putin din Ucraina

Foto: maximilian-kolbe-werk

.Săptămâna trecută, Boris Romanchenko, un supravieţuitor al Holocaustului în vârstă de 96 de ani, a fost ucis când bombardamentele ruseşti au lovit apartamentul său din oraşul ucrainean Harkov, devastat de război, relatează Reuters.

"Cu groază anunţăm moartea violentă a lui Boris Romanchenko în războiul din Ucraina", a anunţat luni într-un comunicat memorialul supravieţuitorilor de la Buchenwald.

Clădirea de apartamente cu mai multe etaje în care locuia Romanchenko a fost bombardată şi a luat foc", se arată în comunicat.

Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, a fost supus unui tir intens al artileriei ruseşti pe tot parcursul invaziei, pe care preşedintele rus Vladimir Putin o numeşte "operaţiune militară specială" necesară pentru a dezarma şi "denazificarea" Ucrainei, care este condusă de un preşedinte evreu.

"Vă rog să vă gândiţi prin câte lucruri a trecut", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, la sfârşitul zilei de luni.

"A fost ucis de o lovitură rusă, care a lovit o clădire obişnuită cu mai multe etaje din Harkov. Cu fiecare zi a acestui război, devine tot mai evident ce înseamnă denazificarea pentru ei".

Romanchenko s-a născut la 20 ianuarie 1926, în Bondari, în apropiere de oraşul Sumy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici